CHELSEA - ASTON VILLA 3-0:

Mot Aston Villa fikk den hjemvendte målmaskin Romelu Lukaku satt en stopper for sin egen tamme målstatstikk på hjemmebane for Chelsea. Det gjorde han med sine to første mål på Stamford Bridge.

Det siste av dem var en rakett av et skudd på overtid, opp i nettaket på Aston Villas mål.

Les også: Skjelt ut i Brann-seier: - Den er ikke helt pen

- To avslutninger, to mål. To vakre mål, roste TV 2-kommentator Espen Ween etter den siste fulltrefferen.

Studioekspert Simen Stamsø Møller hadde mer ros å komme med i retning den nyinnkjøpte milliardinvesteringen til Chelsea.

- For et utrolig nivå det er på de beste spissene i verden for tiden. Lukaku, Haaland, Ronaldo, Lewandowski, Benzema. Der er så mange gode spisser. Og Lukaku er helt der oppe i den superspisskategorien med de beste i verden, påpekte Stamsø Møller.

Les også: Uvanlig Haaland-scoring og VAR-straffe avgjorde målfest

- Se og lær for de som har lyst til å bli gode i fotball. Se hvordan Lukaku beveger seg, og hvordan han og de andre tar vare på seg og utvikle seg.

Uvanlig skue

Før Lukakus andre scoring var innsatsen til Mateo Kovacic nesten like bemerkelsesverdig i oppgjøret.

Kroaten trygget ledelsen for de blåkledde med en iskald avslutning nesten umiddelbart etter sidebyttet, etter en grov miss av Villas England-midtstopper Tyrone Mings.

- Han scorer ikke mange mål, men her ser han ut som verdens mest naturlige målgjører. En elegant «chip» bort i hjørnet, beskrev TV 2-kommentator Espen Ween etter Villas marerittstart på den andre omgangen.

At midtbanespilleren skiller seg ut på statistikkene for målpoeng har hørt til sjeldenhetene, spesielt etter ankomsten til Chelsea sommeren 2018.

Ett mål og sju målgivende på 93 Premier League-opptredener var fasiten før lørdagens kamp, da han plutselig bidro med både assist og scoring.

Lukaku er dog hentet tilbake til London for å sørge for en stor del av blåtrøyenes scoringer.

Belgieren brukte heller ikke lang tid på å begrave Stamford Bridge-«spøkelset» fra tidligere i karrieren. Før lørdagens kveldskamp hadde Lukaku aldri scoret et mål på eget gress foran hjemmefansen.

Les også: Ronaldo tilbake med et smell i United-trøya: - Det er helt utrolig

Et kvarter ut i oppgjøret sendte Kovacic i vei en bakromspasning som spydspissen utnyttet på beste måte.

Etter en perfekt skuddfinte mot Axel Tuanzebe, ordnet Lukaku 1-0 med en sikker avslutning under beinet til Villas reservemålvakt Jed Steer.

Heldig pauseføring

Tross den oppskriftsmessige ledelsen til Thomas Tuchels stjernemannskap var det bortelaget som koblet et strammere grep om begivenhtene i mye av førsteomgangen.

Ollie Watkins var livlig i gjestenes angrep, og burde ha tatt bedre vare på sjansen da han kom aleine med Édouard Mendy like etter Lukakus mål. Senegaleseren bakerst hos Chelsea reddet imidlertid avslutningen.

Chelsea måtte deretter se Watkins komme aleine med Mendy fem minutter etterpå. Villa-spissen rundet Mendy, men fikk aldri sendt ballen forbi Thiago Silvas blokkering.

Seinere i førsteomgangen var Mendy på pletten igjen med to glitrende redninger etter hverandre på forsøk fra Mings og stoppermakkeren Ezri Konsa.

- Denne mannen har hjemsøkt Aston Villa med redning etter redning, oppusmmerte kommentator Ween da dommer Stuart Atwell sendte lagene til pause.

Chelseas solide start på andreomgangen sørget for at oppgaven ble betydelig verre, og uten scoring ble det heller aldri veldig spennende om hvor poengene skulle havne.

Med ti poeng på de fire første rundene følger Chelsea hakk i hæl på Manchester United. De røde djevelene og tomålsscorer Cristiano Ronaldo vant lørdag 4-1 over Newcastle i den portugisiske stjernens Premier League-comeback.