Romelu Lukaku er tilbake i Premier League etter to sesonger i italienske Inter, som ble kronet med seriemesterskap og 47 mål på 72 ligakamper.

Nå har Chelsea bladd opp over en milliard kroner i overgangssum og vil lønne ham med nesten 5,5 millioner kroner i uka, ifølge The Athletic.

- Enormt forventningspress

Det er liten tvil om at det er store forventninger til 28-åringen fra Belgia, men det er det også gode grunner til.

TV 2-kommentator Espen Ween mener overgangen øker sjansene for Chelsea-gull betraktelig.

- Lukaku kommer med et enormt forventningspress, og han har noe uoppgjort i Premier League. Ja, han har prestert for West Bromwich og scoret masse mål for Everton, men de har ikke kjempet om titler. Da han kom til en klubb som skulle kjempe om titler, ble det ikke som han hadde håpet og trodd, og det er mange grunner til det, men nå er det ingen unnskyldninger. Nå skal han kjempe om ligagullet i England også, sier Ween til Nettavisen.

- Feilen Solskjær gjorde

Sist Lukaku spilte i Premier League, var Manchester United arbeidsgiver, og Ole Gunnar Solskjær manager. Det endte ikke slik noen av partene hadde håpet, og sommeren 2019 ble Lukaku solgt til Inter.

- Akkurat nå fremstår det som feilen Solskjær gjorde i oppryddingen i Manchester United. De andre spillerne som ble solgt har ikke blitt noe særlig bedre etter de dro, men han har det, sier Ween.

TV 2-kommentatoren er usikker på hvorfor det endte som det gjorde i Manchester United, men tror kjemien mellom Solskjær og Lukaku kan ha vært dårligere enn ønsket.

- Kanskje han ikke kjøpte helt den Solskjær-filosofien. Da han kom var det Mourinho og Pogba, og det ble nok ikke som han hadde håpet. Han gjorde det jo ganske bra i Manchester United. Det var ting som tydet på at han var i gang med noe da han scoret to mot PSG våren 2019. Jeg tror det handlet mer om at han som type ikke helt passet inn, sier Ween.

- Kanskje de ikke hadde den samme kjemien, for fotballmessig skulle man tro at han er en spiss som skulle passe som hånd i hanske med kontringsfotball. Det er et lite mysterium, det der. Det er vanskelig å vite når man ikke er på innsiden, men det fremstår som en rar avgjørelse, selv om det skal nevnes at United fikk mye penger for ham. Han fikk ikke ut maks av potensialet sitt, mens det har han gjort i Inter. Der har han vært på Belgia-nivå. Det store spørsmålet er om han kan fortsette der når han kommer til Chelsea, sier Ween videre.

Godt rustet etter Conte-skolen

Ween tror det er gode muligheter for at Lukaku kan lykkes under Thomas Tuchels ledelse i Chelsea.

- Inter og Conte har spilt med tre bak og gjerne to spisser. Tuchel gjør noe av det samme, selv om det kanskje ikke er to rene spisser. Sånn sett skulle han være godt forberedt, men det er selvfølgelig forskjell på hvordan Conte og Tuchel gjør det. Han er noen år klokere og noen år bedre enn sist han var i Chelsea og sist han var i United. Jeg kan ikke skjønne annet enn at han passer helt utmerket inn i Chelsea, og han kommer til å få det beste ut av Havertz og Werner også. Nå kan de senke skuldrene litt når det gjelder scoringsansvaret, mener Ween.

I fjor sa Romelu Lukaku følgende om Solskjær og United-exiten:

Chelsea møter Crystal Palace på hjemmebane lørdag klokken 16.00 i sin første Premier League-kamp for sesongen.