*Nettavisen* Sport.

Luksusproblem for Mjelde

Mons Ivar Mjelde innrømmer at det ikke er lett å plukke ut Branns startoppstilling.

13.04.07 14:35

FANA STADION (Nettavisen): Da Brann møtte Stabæk i serieåpningen hadde Brann spillere som Bengt Sæternes, Ramiro Corrales, Helge Haugen, Trond Fredrik Ludvigsen, Cato Guntveit og Armann Björnsson på benken.

Til oppgjøret mot Strømsgodset kan trener Mons Ivar Mjelde også ta med Petter Vaagan Moen i troppen. Det betyr at en av dem som varmet benken mot Stabæk, må sitte på tribunen på mandag. I tillegg er Eirik Bakke bare en drøy uke unna å begynne å trene med ball.

- Jeg får en tøff jobb i forhold til både å ta ut en førsteellever og å ta ut en 18 mannstropp. Jeg er i en posisjon nå hvor jeg må skuffe friske folk, som er gode fotballspillere, som faktisk må sitte på tribunen når vi spiller kamp. Det er ikke så veldig kjekt, men det er en del av gamet, forklarer Brann-treneren overfor Nettavisen.

«Never change a winning team»
På fredagens formasjonstrening tydet det meste på at Mjelde velger å følge det gamle fotballvisdomsordet «Never change a winning team» mot Strømsgodset.

- Det er alltid muligheter for at det blir samme lag når vi vinner og folk gjør det bra. Men samtidig så får jeg flere og flere som melder seg på. Petter er friskmeldt og andre som er tilbake, sier Mjelde, som innrømmer at han har fått et luksusproblem.

- Det er det. Men vi må takle det. Det er en utfordring å holde folk varm i en slik setting. Det er det folk viser på trening og i kamp som danner grunnlag for hvordan troppen blir, sier han.

Trolig starter følgende elleve på mandag: Håkon Opdal - Bjørn Dahl, Olafur Örn Bjarnason, Kristjan Örn Sigurdsson, Erlend Hanstveit - Jan Gunnar Solli, Martin Andresen, Ardian Gashi, Erik Huseklepp - Robbie Winters, Thorstein Helstad.

Skal se annerledes ut hjemme
I serieåpningen mot Stabæk fremsto Brann som et taktisk klokt og kynisk lag. I hjemmepremieren mot Godset lover Mjelde mer offensive takter.

- Jeg håper at vi ser litt annerledes ut på hjemmebane. Vi har den 12. mann i ryggen. Skal vi få dem med oss må vi ha oppofrende spill med trykk i duellene og vilje til å gå i angrep når sjansen byr seg. Men selvfølgelig må vi angripe med en viss balanse i laget. Jeg forventer å se, spesielt i det offensive spillet, et litt annet Brann-lag, sier Brann-treneren.

Men han tror ikke at tippeliganykommerne blir noen enkel oppgave på eget gress.

- Det er et vondt lag å spille mot. De som tror dette blir en lett kamp, tror jeg tar feil. Det er mye rutine i laget. De var veldig kynisk i første kamp mot Odd, hvor de slo mye langt og satset mye på dødball. Vi må jobbe hardt med å se hvordan vi kan utnytte de svakhetene de har, mener Mjelde.

Hurtige spisser
Han forventer at Godset kommer til å ligge seg lavt på Brann Stadion. Likevel tror han at drammensernes ikke altfor hurtige forsvar, skal få trøbbel med farten til Thorstein Helstad og Robbie Winters.

- Det er klart at truing av bakrom må være en nøkkelfaktor uansett hvor lite rom det er. Vi har folk på topp som har fart, og det må vi prøve å utnytte, sier han.

Helstad tror heller ikke det blir mange løpsdueller mot Ronny Deila og Alexander Aas.

- De kommer helt sikkert ikke til å stå så høyt, så det spørs hvor mye bakrom det blir. Men vi får bare prøve å benytte de sjansene vi får. Det er mulig vi må spille på en litt annen måte, sier Branns målscorer mot Stabæk.

Det er ventet fulle tribuner på Brann Stadion, og Mjelde håper publikums entusiasme vil smitte over på spillerne.

- Jeg forventer at vi lar oss begeistre av et fullsatt Stadion og at vi klarer å levere et bedre angrepsspill enn på Nadderud. Det defensive var veldig bra, men jeg forventer at vi er litt mer på hugget offensivt, sier han.

Hvem mener du skal spille?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.