Lund: - Dette var tungt!

Foto: Jarl Fr. Erichsen (Scanpix)

Tommy Lund spilte tirsdagens toppkamp mot Stjernen med lungebetennelse og brist i et ribbein. Det syntes ikke.

01.02.06 10:54

- Nå vil jeg bare hjem. En utrolig tung kamp, utbryter en tydelig syk VIF-målvakt til TV 2 Nettavisen etter kampen på Jordal - en kamp som bærer bud om at racet om andreplassen i ishockeyens eliteserie vil vare helt inn.

- Bra kontroll
Vålerenga vant 6-3 etter tidvis å ha kjørt rundt med et tamt Stjernen. Oslolaget er dermed seks poeng bak andreplassinnehaver Stjernen, mens Stavanger er Fredrikstadlagets nærmeste utfordrer kun tre poeng bak. Tommy Lund er, tross sykdom og skade, godt fornøyd med egen innsats.

- 1. periode var hard, men jeg følte at jeg kom bedre med utover i kampen. Fra midtperioden og ut følte jeg at jeg hadde bra kontroll, forteller han.

En hostende Vålerenga-målvakt innrømmer at han ikke kjente mye til ribbeinsbruddet, men at det sto verre til med lungebetennelsen.

- Egentlig er jeg sykemeldt, så jeg burde kanskje ikke spilt i det hele tatt. Men ærlig talt, man må da stille opp for laget innimellom da, smiler han.

Skryter av Lund
Stjernen tok raskt initiativet i kampen og ledet 2-0 etter den første perioden. Ti minutter inn i midtperioden var derimot Plankebylagets ledelse utlignet. To minutter før det siste pausesignalet ga Magnus Selvaag nok en gang Stjernen ledelsen, men derfra og ut handlet det meste om Vålerenga. Trener Knut Jørgen Stubdal skryter av lagets sisteskanse.

- Jeg synes det er stort av Tommy å i det hele tatt stille til kamp i dag. Han burde nok tatt det tredje målet, men bortsett fra det spilte han en bra kamp, sier han.

Nå ser Stubdal mulighetene for å hente sølvmedaljene til Jordal.

- Det blir tøft, men det er absolutt muligheter. Vinner vi resten av kampene er vi sikret bronse, og man skal jo ikke se bort fra at lagene foran oss avgir poeng også, sier han.

Torsdag venter det første hinderet for Stubdals Vålerenga. Da står selveste Storhamar på motsatt banehalvdel.

- Slurver for mye
Stjernens assistent-trener Jørgen Wahlberg er skuffet over egne disipler etter å ha avgitt åtte poeng på de fire siste kampene.

- I dette gamet må man jobbe knallhardt i 60 minutter, og det gjorde vi ikke i dag. Vi slurver for mye, sier han.

Wahlberg er klar over at den viktige andreplassen henger i en tynn tråd, men ser ennå ingen grunn til panikk.

- Nå må vi bare fokusere på å finne tilbake til den fine formen vi viste tidligere i sesongen. Vi har fortsatt alt i våre egne hender, sier han.

Tirsdagens resultater i ishockeyens eliteserie:

Stavanger-M/S 4-2
Comet-Storhamar 0-10
Trondheim-Frisk Asker 1-2
Vålerenga-Stjernen 6-3
Sparta-Lillehammer 4-3

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.