RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lund raser mot russerne

Foto: Scanpix
- Jeg er ekstremt glad for at russerne har blitt tatt, sier Jacob Lund.

PYEONGCHANG (Nettavisen): Sponsorkongen Jacob Lund kom ikke ned til VM i skiskyting før mandag formiddag. Da hadde han rukket å la seg provosere kraftig av hvordan russerne har håndtert dopingskandalen i forkant av mesterskapet.

- Det Ole Einar Bjørndalen har gjort her nede, er helt uvirkelig. Spesielt fordi man har kjørt et dopingrace i forkant. Hele det norske laget har levert, mens alt fokuset har vært på dop. Det er så stort. Jeg finner nesten ikke ord for det. Det er denne idretten vi vil ha i fremtiden. Det er en ren idrett, sier Lund til Nettavisen.

Han applauderer derfor det internasjonale skiskytterforbundets (IBU) arbeid i forkant av mesterskapet.

- Kan ødelegge idretten
Allerede etter verdenscupåpningen i Östersund i desember satt Jekaterina Jourijeva, Albina Akhatova og Dimitrij Jarotsjenko i dopinggarnet.

Men de ble ikke tatt ut av konkurranse før dagen før VM-åpningen.

- Til tross for at noen forsøker å gjøre seg bedre enn de er og ønsker å jukse seg til medaljer, viser dagens løp at best er best. Det viser også at juks bare skaper vanære og dritt for de som utsetter seg for det. Jeg er ekstremt glad for at russerne er tatt her. For ellers kan dette ødelegge hele idretten. At vi her har uomtvistelige rene folk, det synes jeg er kanon!

Når Lund endelig er ferdig med sin rake høyre mot russerne, hopper han glatt videre på hyllesten av trippelmester Bjørndalen.

- Han er den største overalt denne vinteren. Skiskyting er en krevende idrett og Ole Einar har verdenscupseier i langrenn i tillegg. Han går like fort som de beste norske i spesiallangrenn.

- I tillegg skal han levere prestasjoner når han står med 180 i puls på standplass. Han har over 87 verdenscupseirer, 13 VM-gull og 5 OL-gull. Jeg synes han definitivt har overtatt tronen fra Bjørn Dæhlie. Han er den største norske idrettsutøveren gjennom tidene. Det er ingen forkleinelse for Bjørn, men Ole er bare større.

Til info: Bjørn Dæhlie fikk med seg åtte OL-gull og fem VM-gull før han satte langrennsskiene i garasjen for godt.

Besseberg strålte
Også skiskytterpresident Anders Besseberg lyser opp når spørsmålene ikke omhandler russisk doping eller arrangørsvikt.

- Jeg synes Ole Einar har gått veldig bra nå siden han begynte å ta i skikkelig i Rupholding. Jeg synes Ole Einar gikk et kjempegodt langrenn. Ole Einar er i god form, det er det ingen tvil om, sier Besseberg til Nettavisen.

- Hvordan er det å være nordmann midt oppe i medaljefesten?

- Jo, synes jo det er trivelig. Jeg må jo ha lov til å glede meg over norske prestasjoner.

- Det har vært mye annet å prate om i starten av VM også..?

- Ja, det har vært det. Det var selvsagt en del problemer under jaktstarten. Det var ikke noe særlig propaganda for idretten vår, slik jeg ser det. Hadde man sperret skikkelig av det, hadde man ikke hatt det problemet.

- Derfor er jeg veldig glad for at vi fikk et så høydramatisk løp i dag. I tillegg var det like og jevne forhold – og kanskje den beste TV-produksjonen for året, sier Besseberg før han gir sine gratulasjoner til en passerende gullvinner.

Trengte tid for seg selv
Også Lund er kry som en norsk hane etter gulløpet tirsdag.

- Jeg har vært med siden starten i 1991/92. Da lå norsk skiskyting i respirator. Vi måtte tilføre oksygen. Sponsoravtalen var på én million. Vi var i tvil om vi skulle fortsette etter OL på Lillehammer, for da lå sporten nede igjen. Et av de største øyeblikkene var da Halvard og Ole tok gullene i Nagano. Når Ole kroner dette her - på den måten han gjør: Det har ikke vært noen større vinteridrettsmann i Norge. Ikke når det gjelder sommeridrett heller. Jeg ser i hvert fall ingen andre.

- Er du litt rørt i dag?

- Det er utrolig sjelden jeg lar meg bevege, for jeg har blitt så hardkokt i dette miljøet. Men dette er så stort at jeg tror jeg skal ha noen minutter for meg selv etterpå.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere