*Nettavisen* Sport.

Lund Svindal:- En veldig kjedelig avslutning.

Foto: Samuel Kubani / Afp / NTB scanpix

Ligety vant verdenscupfinalen.

16.03.13 14:52

Aksel Lund Svindal (30) kjørte ut i 1. omgang av verdenscupfinalen i storslalåm lørdag og fikk en dårlig avslutning på årets verdenscupsesong.

Nordmannen kom aldri til mål og motivasjonen var vel heller ikke topp ettersom både utforrennet onsdag og super-G-rennet dagen etter ble avlyst.

– En veldig kjedelig avslutning på sesongen når du ikke får kjørt, men jeg må tenke på det som har vært bra. Det har vært en veldig bra vinter for meg. Jeg tenker på alle de ukene hvor det gikk fra for meg og ikke denne finaleuken her som ble et antiklimaks, sa Svindal til NTB.

Mange av de mannlige alpinistene mener det har vært for mange tekniske renn i forhold til fartsrenn denne sesongen.

– Marcel vinner fordi han har kjørt best i vinter og han har kjørt helt sinnssykt i slalåm og storslalåm. Jeg takker for støtten fra de andre, og forskjellen i år har blitt litt stor på antall utfor/super-G-renn og antall slalåm/storslalåm-renn. Det er kanskje ikke helt ideelt, men det er slik det er og noe man ikke får gjort noe med. Får håpe det blir litt jevnere i framtiden, sa Svindal.

Verdens beste storslalåmkjører, amerikanske Ted Ligety vant verdenscupfinalen i storslalåm foran Marcel Hirscher og Alexis Pinturault.

– Ettersom jeg ikke har noe cuper å kjøre om forsøkte jeg å ta en pallplassering. Jeg startet bra, men så kom en feil og jeg mistet hodet litt, forklarte nordmannen om lørdagens innsats.

Leif Kristian Haugen ble beste norske på 16.-plass. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.