Lund Svindal gir opp

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Ivica Kostelic slo knockout på konkurrentene i Kitzbühel denne uka.

23.01.11 14:55

Den gitarspillende 31-åringen fra Zagreb er utvilsomt verdens beste alpinist for tiden. Kostelic vant det første rennet i Kitzbühel denne uka, super-G-rennet, og fulgte opp med ellevteplass i lørdagens utfor.

Ikke verst for en som før denne uka aldri hadde vunnet ett verdenscuprenn som ikke helt eller delvis besto av slalåm.

Seier og andreplass
Mens Aksel Lund Svindal kjørte ut i søndagens slalåm, og dermed også i kombinasjonen, kjørte Kostelic ned til andreplass bak Jean-Baptiste Grange. Samtidig vant han kombinasjonen. Nå står han med 17 seirer i verdenscupsammenheng.

Og leder verdenscupen suverent, etter å ha dratt med seg 180 poeng søndag.

Aksel Lund Svindal vant verdenscupen i 2007 og 2009, med henholdsvis 1268 og 1009 poeng. I fjor gikk Carlo Janka fra Sveits til topps med 1197 poeng, mens Lund Svindal ble nummer fire og Kostelic nummer fem. Nå har Kostelic allerede 1030 poeng denne sesongen.

Det er rett og slett avgjort; Ivica Kostelic kommer til å vinne verdenscupen sammenlagt. Aksel Lund Svindal erkjente søndag at det blir en bortimot umulig oppgave å ta igjen kroaten.

- Kostelic har noe stort på gang i år. Han kan komme til å vinne med en rekordsum til slutt, sier Aksel Lund Svindal til VG Nett.

Han er selv på tredjeplass sammenlagt, hele 445 poeng bak Kostelic.

- Betyr mer enn VM-gull
Lund Svindal kan dermed legge fokuset over på det kommende verdensmesterskapet. Kostelic bryr seg imidlertid mest om verdenscupen.

- For meg betyr seier i den totale verdenscupen mye mer enn et VM-gull, for gull i VM har jeg fra før, sier Kostelic ifølge NTB.

Det er ni år siden han vant sitt første verdenscuprenn, i amerikanske Aspen, og snart åtte år siden han tok sitt første og hittil eneste VM-gull. Mye tyder på at det blir flere triumer på Ivica Kostelic i månedene som kommer.

PS! Kjetil Jansrud ble nummer fire i kombinasjonen, mens Lars Elton Myhre ble nummer 19 i slalåmrennet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Alpint

Mest lest på Sport

Annonsebilag