RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: TOR RICHARDSEN (SCANPIX)

Lund Svindal på 13. plass

Sist oppdatert:
Aksel Lund Svindal endte på delt 13. plass i slalåmrennet i Schladming.

Resultater nederst i artikkelen.

For resten av de norske deltakerne ble rennet en helsvart affære. Både Truls Ove Karlsen, Hans Petter Buraas og Andreas Nilsen kjørte ut i 1. omgang. Elton Myhre kom helskinnet gjennom omgangen, men 40. plass var ti plasser for dårlig til å få kjøre i finalen.

Rennet ble vunnet av Benjamin Raich, som lå på 2. plass etter 1. omgang. Østerrikeren slo landsmannen Mario Matt, som ledet før finalen, med 67 hundredeler i 2. omgang og vant rennet foran svensken Jens Pontus Byggmark. Matt endte på 3. plass.

Byggmark fortsetter dermed å imponere før VM på hjemmebane. I helgen vant han begge slalåmrennene i Kitzbühel.

Norges landslagstrener Marius Arnesen skal etter planen offentliggjøre Norges VM-tropp senere i kveld.

BAKGRUNN:
Etter dagens verdenscuprenn i Schladming får våre norske toppalpinister den endelige dommen. Rennet, det siste før VM i Åre, avgjør hvilke norske løpere som får delta i verdensmesterskapet.

På startstreken i Østerrike står følgende utøvere:

Hans Petter Buraas, Truls Ove Karlsen, Lars Elton Myhre, Andreas Nilsen og Aksel Lund Svindal.

Størst spenning er likevel knyttet til hvor vidt Bjarne Solbakken, som gjorde sjokk-comeback i Val d’Isere forrige helg, blir funnet verdig en plass i troppen.

- Jeg er joker
- Jeg føler det bare går bedre og bedre. Det går bra på trening, selv om jeg kjenner det litt i kneet om jeg belaster det for mye. Kommer jeg til VM, stiller jeg opp uten press. Jeg kan bli en joker i forhold til Aksel Lund Svindal, som er vårt fremste medaljehåp i VM, konstaterte en optimistisk Solbakken overfor Nettavisen mandag.

Utforspesialist Solbakken kjører imidlertid ikke slalåm tirsdag kveld. Landslagsledelsen må dermed basere uttaket utelukkende på comeback-guttens prestasjoner i Frankrike.


HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere