*Nettavisen* Sport.

Lund Svindal snart på ski

Aksel Lund Svindal kom hjem til Norge lørdag formiddag. Han møtte media på Gardermoen for å fortelle sin opplevelse av tiden etter fallet i Beaver Creak. Foto: (Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix)

Aksel Lund Svindal kjører trolig på ski neste uke.

06.01.08 19:01

Etter at Aksel Lund Svindal hadde blitt kåret til årets idrettsutøver under Idrettsgallaen, bekreftet han overfor pressen at han er i fremgang og trolig skal i skibakken til uken. Det melder NTB.

- Lysten er hele tiden der, men jeg er fast bestemt på å ta det med ro til alle skadene er leget 100 prosent. Men allerede til uka kan det hende jeg cruiser litt rolig i bakken, sa Aksel Lund Svindal til NTB.

Belastning
Fallet i Beaver Creek har vært en knalltøff belastning for kroppen til Svindal. Kuttet han fikk fra skien var så dypt at legene måtte sy lagvis. De valgte også å lage et snitt i buken for å se at indre organer var i orden. I tillegg fikk han tre brudd i kinnbeinet og et i nesa. Alt må fortsatt gå i rolig tempo for fjorårets beste alpinist.

- For en uke siden ville jeg neppe kunnet deltatt på Idrettsgallaen. Jeg kunne vært i mer aktivitet, men vil ikke risikere noe som helst. Bare det å nyse eller hoste er en diger belastning på buken, sa 24-åringen.

Tar det rolig
Landslagssjefen har sagt at stjernen hans skal få mest mulig ro og selv skal bestemme progresjonen. Selv ønsker Lund Svindal ikke å si noe om hvor fort han er tilbake i konkurranse.

- Om ting går på skinner og jeg føler meg klar, stiller jeg i renn. Om det tar en, to eller tre måneder, vet jeg ikke. Uansett har jeg ikke behov for å begynne for tidlig. Når jeg skal kjøre konkurranse igjen vil jeg først være sikker på at jeg kan kjempe i toppen igjen. Og det ville være respektløst overfor konkurrentene mine å si at det kun tar en måned å komme tilbake i verdenstoppen etter et slikt fall, sier Lund Svindal.

Les flere saker i Nettavisens vintersportsmagasin!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.