RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lund Svindal stoppet av fly-lekkasje

Foto: Doug Pensinger (Getty Images Sport)
Sist oppdatert:
Aksel Lund Svindal fikk en mildt sagt strevsom tur tilbake til Europa fra Beaver Creek.

ANB: OL-mesteren i super-G skulle, sammen med resten av det norske laget, etter planen ha forlatt USA mandag morgen etter endt verdenscuphelg i Colorado. Slik gikk det definitivt ikke.

Lund Svindal & co. fikk riktignok satt seg godt til rette på flyet i Denver - før det ble trøbbel.

- Problemene startet mandag morgen etter at vi akkurat hadde boardet flyet. «Hallo, dette er kapteinen som snakker. Jeg har akkurat blitt informert om at flyet lekker. Vi prøver å ordne det. Men det kan ta fem timer, eller til i morgen¿”, skriver Lund Svindal på sin nettblogg.

Dermed hadde ikke det norske reisefølget annet valg enn å forlate flyet og se seg om etter annen transport tilbake til Europa.

Bagasjen borte
Landslagssjef Håvard Tjørhom ledet arbeidet og lyktes til slutt.

- Håvard gjorde en kjempejobb og klarte å få oss med et fly til Frankfurt - med forbindelse til Geneve. Vi ventet i rundt ti timer, forteller Lund Svindal.

Stjernealpinisten fra Romerike ber imidlertid om å bli trodd på at han ikke led noen overlast av den lange ventetida.

- Det er fordelen med å reise sammen med morsomme folk. Hvis sånne ting skjer når jeg reiser alene, hater jeg det. Men nå var vi alle sammen i samme båt og i godt humør, skriver 27-åringen.

Problemene var imidlertid ikke over da alpinistene onsdag morgen ankom Geneve i Sveits.

- Vi er fortsatt i Geneve - for å se om noe av bagasjen vår dukker opp. Den ble borte i alt rotet¿selvfølgelig, konstaterer Lund Svindal – som også møtte et annet problem i jakten på utstyret sitt.

Språk-vansker
- Den internasjonale flyplassen i Geneve bruker fransk til alt. Papirene jeg fikk i forbindelse med den savnede bagasjen var på fransk, selv om jeg ikke sa et eneste fransk ord da jeg rapporterte den savnet. Kanskje med unntak for «Merci», skriver Lund Svindal – og tilføyer:

- Servicetelefonen man skal ringe for å sjekke status for bagasjen: Fransk! Vanskelig å skjønne hvilke numre man skal trykke på når alle valgene leses på fransk.

27-åringen og resten av alpineliten skal kjøre verdenscuprenn i slalåm og storslalåm i franske Val d’Isere kommende helg. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere