*Nettavisen* Sport.

Lund Svindal sviktet

Foto: TOR RICHARDSEN (SCANPIX)

Aksel Lund Svindal hadde et strålende utgangspunkt i kombinasjonen, men sviktet i slalåm.

08.02.07 17:22

ÅRE/BERGEN (Nettavisen): Det norske alpinesset suste ned til nest beste tid i utfordelen i Åre. Opp til amerikaneren Bode Miller var det bare 20 hundredeler. Men avstanden ned til slalåmspesialistene viste seg å være for kort.

Benjamin Raich, Marc Berthod og Daniel Albrecht leverte nemlig gnistrende slalåmomganger, og passerte både Lund Svindal og Miller. Dermed måtte den norske allrounderen nøye seg med en skuffende 5. plass, mens Miller endte på sjette.

- Jeg er skuffet fordi jeg ikke tar medalje. Denne slalåm-omgangen var ikke bra nok, jeg kunne kjørt bedre, sier Aksel Lund Svindal til Nettavisen.

Daniel Albrecht sørget for sveitsisk gull. Benjamin Raich fra Østerrike ble nummer to, mens Marc Berthod, Sveits, kapret bronsen.

Lars Myhre avanserer for øvrig fra 22. til 15. plass etter en flott slalåmdel.

- Det var godkjent dette her. Jeg kjørte en omgang uten store feil. Fikk til en del av det vi har prøvd å gjøre på trening, men kjører nok fortsatt sekundet fortere på trening. Jeg må uansett ta med det positive fra denne konkurransen, å håpe på at det blir slalåm senere i VM.

Han var imidlertid skuffet på lagkameratens vegne.

- Det er skuffende for Aksel med en 5. plass. Men man får ingen ting gratis i denne idretten.

- Hvordan var det å stå og se på aksel?

- Det var kjipt. Jeg så hele veien at han tapte mye, allerede til første mellomtid. Superkombinasjonen inneholder to helt forskjellige idretter, men de som behersker det best ender alltid på topp, mener Myhre.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.