Lund Svindal tilbake på pallen

Foto: (AP/Scanpix)

Aksel Lund Svindal tok sesongens femte pallplass, men tapte likevel terreng.

21.01.11 14:35

Dagen etter Hans Gruggers grusomme fall under en treningsøkt i utfor, var alpinistene i aksjon i super-G.

Orket ikke se på
Torsdag var naturligvis alle preget av Gruggers uhell. Østerrikeren pådro seg alvorlige bryst- og hodeskader, og lå på operasjonsbordet i tre timer mens kirurgene jobbet for å lette på trykket i hodet. Skjebnen til Grugger er fremdeles uviss. Han ligger nå i kunstig koma.

- Jeg gikk akkurat forbi tv-en på toppen da han kjørte. Så fort jeg så at det kom til å gå galt, snudde jeg meg bort, sa Aksel Lund Svindal til Romerikes Blad torsdag.

Fredag måtte alle bekymrede tanker skyves til side for å fokusere på å ta innpå Ivica Kostelic i verdenscupen sammenlagt.

Tapte terreng
Kostelic leder verdenscupen sammenlagt. Kroaten hadde 215 poengs forsprang før fredagens renn.

Ivica Kostelic la ytterligere press på Aksel Lund Svindal og de andre som fortsatt har ambisjoner om å vinne verdenscupen, da han fra startnummer tre kjørte i mål på 1.17,33.

Ingen klarte å matche dette.

Georg Streitberger fra Østerrike var nærmest, men ble slått med 23 hundredeler.

Aksel Lund Svindal hadde Kostelic innenfor rekkevidde ved både første og andre mellomtid, men kom i mål på 1.17,61 - slått med 28 hundredeler av sammenlagtlederen.

- Ikke over
Det var likevel oppløftende kjøring av Kjeller-gutten, som tidligere denne sesongen har slitt i nettopp super-G. Fredagens tredjeplass var hans første på pallen i denne disiplinen i inneværende sesong.

- Det var et jevnt og godt gjennomført renn av Aksel, sa tidligere alpinsjef Marius Arnesen, som nå er ekspertkommentator for NRK.

Lund Svindal har på ingen måte gitt opp å vinne verdenscupen sammenlagt, selv om Kostelic økte forspranget med ytterligere 40 poeng.

- Det er ikke over før det er over. Kostelic kan vinne, helt klart. Jeg kan vinne. Zurbriggen kanskje, og definitivt Benjamin Raich. Av fartsløperne Didier Cuche og Michael Walchhofer tror jeg Cuche er sterkest. Og så har du Janka som vant i fjor, sa Lund Svindal til VG før fredagens renn.

Kjetil Jansrud fikk en total tverrstilling inn i den tekniske S-kombinasjonen, og endte 1,60 sekunder etter Ivica Kostelic i mål.

Utforrennet, som løperne brukte torsdagen til å forberede seg til, kjøres lørdag.

8637

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag