Lund Svindal tjener rått i aksjemarkedet

Foto: Egil Sande (Mediehuset Nettavisen)

Etter råd fra sønnen til sjefen selv.

Bank Norwegian-aksjen har gått som ei kule i gråmarkedet. Det har alpinstjernene Aksel Lund Svindal og Lasse Kjus tjent grovt på.

Lund Svindal har til sammen kjøpt Bank Norwegian-aksjer for 2,6 millioner kroner, aksjer som i dag har en verdi på hele 10 millioner kroner. En gevinst på 7,4 millioner kroner, ifølge Finansavisen.

Kjuseren i millionen

Lasse Kjus har kjøpt for litt mindre, men sitter igjen med en gevinst på 1,3 millioner kroner.

Det skal være Lars Ola Kjos, sønnen til Norwegian-gründer Bjørn Kjos, som har kommet med de gode rådene.

Kjos jr. har i mange år vært en aktiv skikkelse i det norske alpinmiljøet og skal allerede i 2007, da Bank Norwegian ble stiftet, anbefalt han de to alpinstjernene å kjøpe.

I forbindelse med Det Store Intervjuet på Nettavisen i fjor, kunne Bjørn Kjos fortelle at det var sønnens idé å starte banken.

LES DE STORE INTERVJUENE MED KJOS OG STYREFORMAN BJØRN KISE HER:

- Vi startet faktisk banken vår for at vi kunne ha et bra system for å håndtere lojalitetsprogrammet vårt. Det var sønnen min som hadde ideen og han leder i dag programmet, sa han tydelig stolt.

Komiker ler hele veien til banken

Også andre kjendiser skal ha blitt rike på Bank Norwegian, ifølge Finansavisen.

Komiker Morten Ramm er god kompis av svigersønnen til Kjos og snitter i dag på 170.000 aksjer i selskapet, som per dags dato handles til 8,50 kroner. Det er ukjent hvor stor gevinsten er.

Rallyace, Petter Solberg, har minimum tjent fire millioner kroner, på Bank Norwegian og sykkelproff og tidligere verdensmester Thor Hushovd har også tjent gode penger på banken. Han sitter på 700.000 aksjer.

Det var da flyselskapet Norwegiann lanserte sitt bonusprogram i 2007, at selskapet også stiftet sin egen bank.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.