Gå til sidens hovedinnhold

Lund Svindal ut på båre

Det norske alpinesset Aksel Lund Svindal falt stygt på trening.

Nordmannen gikk over ende etter et langt hopp i stor fart på utfortreningen i Beaver Creek, men ble raskt tatt hånd om av helsepersonell.

Verdenscuplederen ble fraktet ut av bakken på båre, og tatt direkte til sykehus.

Kjevebrudd
Bildene fra USA er dramatiske, og viser en blodig Lund Svindal som blir fraktet bort. Ifølge de første rapportene fra målområdet i Beaver Creek tirsdag kveld, var det ansiktet og hodet som hadde fått hardest medfart.

Natt til onsdag forteller Olympiatoppens lege, Ola Rønsen, at Lund Svindal har pådratt seg to brudd i kjeven og brudd i nesa, i tillegg til en rekke kuttskader. Det skal ha vært den skarpe stålkanten på skien som kuttet opp alpinisten.

På operasjonsbordet
Alpinisten ble lagt på operasjonsbordet ved sykehuset i Vail i løpet av natten.

- I tillegg kommer et kutt langt nede på baken. Det er så langt og dypt at legene vil undersøke det på operasjonsbordet. De frykter at vitale organer i tarm og mage kan være skadd, sa Rønsen senere til Dagbladet.no.

Like etter klokka fire norsk tid var alpinisten ferdig på operasjonsstua.

- Aksel er akkurat ute av operasjonssalen. Han er tilsnakkende og jeg har fått litt tid med ham. Vi kommer med en klargjøring før vi går og legger oss her borte, sier Rønsen til Nettavisen.

- Verdenscup lite viktig
Trener Marius Arnesen forteller at han ikke så selve fallet og vil ikke spekulere i omfanget av skadene. Lund Svindal vil uansett ikke kjøre flere renn i Beaver Creek, men det er vanskelig å si når han kan være tilbake på skiene.

- Det er for tidlig å si uansett og har veldig lite fokus nå. Det som er viktig nå, er at gutten blir frisk. Akkurat i dag er verdenscup og verdenscuppoeng veldig lite viktig for oss, sier Arnesen natt til onsdag.

Leder
Lund Svindal har fått en glimrende start på sesongen, og leder verdenscupen sammenlagt etter to seirer til nå i sesongen. Spørsmålet er om dette fallet kan ødelegge for jakten på den sammenlagte seieren i verdenscupen.