Gå til sidens hovedinnhold

Lund Svindal ute av operasjonsstua

For tidlig å si når Aksel Lund Svindal kan være tilbake på skiene.

Den norske alpinisten Aksel Lund Svindal ble i natt norsk tid operert på sykehuset i Vail i den amerikanske delstaten Colorado. Foreløpig er det for tidlig å si når alpinesset er tilbake på skiene.

- Det som er viktig nå er at gutten blir frisk. Akkurat i dag er verdenscup og verdenscuppoeng veldig lite viktig for oss, sier trener Marius Arnesen til Nettavisen natt til onsdag.

Nordmannen falt stygt etter et langt hopp i stor fart på utfortreningen i Beaver Creek.

198476

På intensiven
Like etter klokka fire norsk tid var alpinisten ferdig på operasjonsstua. Ifølge en pressemelding fra mediekontakt for alpinlandslaget, Halvor Lea, har Lund Svindal det etter forholdene greit, men han er sliten og preget av det som har skjedd.

- Jeg har pratet med Aksel etter operasjonen, og han er litt kvalm, uvel og groggy. Han blir liggende på intensiven til i morgen, og blir så på sykehuset ytterligere noen dager, sier Ola Rønsen, som er norsk alpinlege.

- Operert i ansiktet og skinka
Alpinisten pådro seg to brudd i kjeven og brudd i nesa, i tillegg til en rekke kuttskader. Det skal ha vært den skarpe stålkanten på skien som kuttet opp alpinisten i det dramatiske fallet.

- Aksel ble operert i ansiktet og i skinka. Kutt i ansiktet er sydd opp og nesebeinet er satt på plass. I tillegg har gastrokirurgene tatt seg av kuttet han hadde i skinka. Det er renset opp, sjekket og sydd sammen igjen, sier Ola Rønsen.

Familien til Lund Svindal ble holdt løpende orientert om situasjonen for alpinisten, og Rønsen snakket med faren etter operasjonen.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen