RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jeff McIntosh / AP / NTB scanpix

Lund Svindal vraket alle skiene

Sist oppdatert:
Det håper alpinisten vil gjøre ham bedre.

Lund Svindal er rangert som verdens femte beste storslalåmkjører, men det slår ikke Kjeller-gutten seg til ro med.

- Jeg hadde en stabilt god sesong i storslalåm, men det ble mye nesten, sier 30-åringen til Romerikes Blad.

Det ønsker Lund Svindal å gjøre noe med denne vinteren. Derfor ble det tatt grep etter forrige sesong da han bokførte fem 6. plasser og 9. plass i verdenscupen i storslalåm.

Amerikaneren Ted Ligety var helt suveren i denne disiplinen forrige vinter, mens Marcel Hirscher (Østerrike) og Alexis Pinturault (Frankrike) fulgte rett bak.

- Jeg følte jeg måtte legge om litt for å ta innpå de to-tre beste. Derfor har vi justert litt på utstyret. Det dreier seg om små detaljer, men jeg stiller til start med kun nye skipar, sier Aksel.

Mål om storslalåmpallen
Utstyrsendringene betyr ikke at Lund Svindal regner med å kjøre fra de andre.

- Avstanden opp til de beste var såpass stor i fjor. Men jeg håper at jeg oftere kan blande meg inn i toppen, og at jeg skal komme meg inn på pallen i storslalåm igjen, sier Kjeller-alpinisten.

Han var nær flere ganger forrige sesong, men nådde ikke helt opp. Det gikk også utover mulighetene til å ta den store krystallkula som vinner av den totale verdenscupen.

- Jeg kjørte brukbare renn, men klarte aldri å blande med inn i toppen. Med de justeringene vi har gjort nå håper jeg å gjøre det oftere. Det vil bety bedre plasseringer i storslalåm, og også noe i verdenscupen sammenlagt.

- Alltid spent uka før
Siden dette ble bestemt allerede etter sesongslutt i mars, har Lund Svindal hatt god tid til å kjøre seg inn på de nye skiene.

- Var forberedt på at det ville gå litt dårligere i starten, men etter hvert synes jeg det har begynt å fungere bra, sier han.

Men selv om det har fungert bra, vet ikke det norske alpiness et helt hvor han står foran åpningsrennet i Sölden førstkommende søndag.

- Det er alltid spenning i kroppen uka før åpningen. Jeg vet jo ikke hva de andre har gjort, og jeg vet derfor ikke hvordan jeg ligger an. Men følelsen er god, fastslår han.

Siden Kjetil Jansrud ikke er helt klar etter korsbåndskaden, har ikke romerikingen fått den sparringen på trening som forteller ham hvilket nivå han ligger på før alpinåpningen.

- Jeg har trent mer storslalåm enn jeg gjorde før forrige sesong, men uten Kjetil har jeg selvfølgelig ikke like god kontroll på hvor jeg ligger. Samtidig har jeg såpass mye erfaring at jeg mener jeg er godt forberedt, sier han til Romerikes Blad.

Mindre fart enn i fjor
Siden storslalåm er blitt prioritert litt ekstra i sesongforberedelsene, er det blitt mindre trening i fartsdisiplinene super-G og utfor.

Det tror ikke Lund Svindal vil bety så mye.

- Jeg kan ikke regne med en like fantastisk sesong i super-G som i fjor da jeg vant nesten alt, men jeg mener uansett at jeg har god kontroll på fartsdisiplinene. Jeg får også god tid på å forberede meg der fram mot rennene i Nord Amerika i november og desember, sier han. Den kommende helga handler det kun om storslalåm i østerrikske Sölden.

LES FLERE NYHETER FRA ROMERIKE

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere