RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håkon Mosvold Larsen (SCANPIX)

Lund til verdens beste klubb

Sist oppdatert:
Børge Lund er klar for den tyske superklubben Kiel.

Håndballandslagets playmaker Børge Lund har imponert stort i sin første sesong i tysk håndball.

Avtale fra 2008
Hans spill for Nordhorn har ikke gått upåaktet hen blant storklubbene.

Nå har han skrevet under en treårskontrakt med «verdens beste lag», Kiel.

- Jeg har en avtale med Kiel fra 2008, men hvis det løser seg mellom klubbene blir denne skjøvet frem ett år, forklarer han til Nettavisen.

Blir dyr
For Kiel ønsker bodøværingen allerede nå.

- De sier de vil ha meg nå, men det er snakk om pris, sier Lund.

Og Nordhorn har ingen planer om å la 28-åringen gå på billigsalg. De vil kreve en solid sum for å slippe ham ett år før kontrakten går ut.

- Slik jeg har forstått det så gjør de det. Jeg har ett år igjen av kontrakten og de vil vel ha litt hvis de skal selge meg, forklarer han.

Skal erstatte Lövgren
I Kiel er tanken at han skal erstatte den svenske veteranen Stefan Lövgren når han gir seg.

- Han sier selv at han vil ta ett år til og de ser på en overlappingsrolle hvor jeg kan komme inn mens han fortsatt er i klubben. Samtidig slipper jeg å ha presset på meg med å spille 60 minutter i hver kamp i min første sesong, sier Lund.

Denne sesongen vant Kiel Mesterligaen, Bundesliga og den tyske cupen. Totalt spilte de 21 kamper mer enn Nordhorn. Det gjør at Lund ikke frykter å bli sittende på benken dersom klubbene skulle bli enige om en overgangssum.

- Redd er jeg ikke. Jeg vil garantert få mindre tid enn i Nordhorn. Der har jeg jo spilt hele tiden. Men de har jo så vanvittig mange kamper, sier han.

Nordmenn i nesten alle toppklubber
Med Lund på plass i Kiel, er det nordmenn i nesten alle toppklubber i Tyskland. Av de seks beste på tabellen, er det bare Hamburg som ikke har en nordmann i stallen.

Johnny Jensen blir værende i Flensburg-Handewitt, mens Kenneth Klev kommer til Gummersbach og duoen Ole Erevik og Stian Tønnesen er klare for Magdeburg. I tillegg får Bjarte Myrhol selskap av Erlend Mamelund i Nordhorn.

- Det er positivt at det er nordmenn i alle toppklubbene. Det er bra for landslaget også at vi får erfaring med spill på høyeste nivå, sier Lund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere