*Nettavisen* Sport.

Lund vil vinne sin første seier

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Dansken er tilbake i Bjarne Riis' mannskap.

- Jeg gleder meg til å komme i gang på det nye laget. Det er spennende å prøve noe nytt, og se hva som kommer ut av det. Jeg har hatt fire fantastiske år hos Saxo Bank, men jeg har blitt oppslukt av ideen om å prøve noe annet. Jeg har en magefølelse som sier at jeg har valgt helt riktig, sa Anders Lund da han signerte for Leopard-Trek i fjor høst.

Hos Leopard-Trek fikk dansken verken noen grand tour-deltakelse eller muligheten til å vinne karrierens første seier. Til sammenligning syklet han både Giro d`Italia og Vuelta a Espana i 2010.

Etter Leopards fusjon med RadioShack og Johan Bruyneel ble 26-åringen veid for lett. Kort tid etterpå var han tilbake i varmen hos Bjarne Riis og Team Saxo Bank.

Les også: Sjokkerte Leopard-ryttere

Målsettingen for 2012? Anders Lund vil vinne sitt første profesjonelle sykkelritt

- Jeg kan godt tenke meg å vnne mitt første sykkelritt den kommende sesongen. Det er jo derfor man tilbringer så mange timer på treningssykkelen, for å vinne sykkelritt. Den motivasjonen skal være der, og det er den helt sikkert hos meg også.

Giro d`Italia?
- Selv om det vil komme mange oppgaver (som hjelperytter, vår.anm.) i løpet av sesongen, så vil også det være et mål for meg. Jeg skal finne en dag i løpet av sesongen, og så skal jeg utnytte den, avslører en offensiv danske overfor feltet.dk.

Giro d`Italia-starten i Herning og Horsens vil også være et mål for Anders Lund.

- Det vil være utrolig stort, men jeg kommer ikke programmet mitt ennå. Utover det vender jeg tilbake til laget (Saxo Bank), og den forbindelse må jeg også finne min plass på laget. Så jeg avventer, hvilken plan ledelsen har med meg, og så må jeg utnytte de sjansene jeg får.

- Men det å kjøre en Grand Tour har tidligere vært nyttig for meg, spesielt giroen med tanke på det grunnlaget jeg får med tanke på resten av sesongen, avslutter Alberto Contadors nye lagkamerat.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.