– Det er mest for å unngå at hele året skal blir en diger suppe. At jeg heller prøver å prioritere det som blir viktig for meg og få det til å bli veldig bra, oppgir Lundby som grunn på spørsmål fra NTB.

28-åringen kom seg til finaleomgangen i begge konkurransene i comebacket på den internasjonale scenen i polske Wisla, men havnet utenfor topp ti begge dagene. Da hadde hun ikke konkurrert i hoppbakken siden hun tok VM-gullet i stor bakke i Oberstdorf i februar 2021.

Tirsdag forrige uke valgte hun å stå over hopplandslagets «sesongkickoff» i Holmenkollen.

Ingen tvil om målet

– Formen er fin, den, men jeg kjente at det ble litt mye en liten stund. Vi hadde samling i Planica i oktober, og der skjedde det mye. Etter det dro vi rett hjem til NM, før det var rett på med forberedelser til Wisla. Det har vært litt ekstra styr, og totalbelastningen var i overkant med trening og alt.

– Men du hopper i Lysgårdsbakken på Lillehammer neste uke?

– Ja, det er planen.

Men etter det tenker hoppstjernen å ta en lengre pause fra konkurranse og trene på Lillehammer.

– Jeg tenker at planen er å komme tilbake i verdenscupen i slutten i januar. Det er ikke tvil om at mitt mål for sesongen er Raw Air og Vikersund i mars, fastslår 28-åringen.

– Ikke helt der jeg ønsker å være

Lundby har vunnet så å si alt som er og står med ett OL-gull fra 2018 og to VM-gull fra 2019 og 2021. I tillegg har hun tre VM-sølv og tre VM-bronse.

– Det blir en litt annerledes oppladning med tanke på at jeg ennå ikke er helt der jeg ønsker å være. Jeg får mye mer tid til å gjøre det jeg skal gjøre når jeg er hjemme og får trent ordentlig, sier hun.

– Hva legger du i at du ikke er der du vil være?

– Det er både fysisk og teknisk, kanskje litt utstyrsmessig også. Den tiden vil bli brukt til å få trent bra fysisk og få hoppet en del. Rett og slett få mer grunnlag og få et bedre utgangspunkt til Vikersund.

(©NTB)