Gå til sidens hovedinnhold

Lundby klinket til og vant Raw Air

Maren Lundby innfridde favorittstempelet og knuste konkurrentene i Granåsen torsdag.

Hun tok sesongens 11. verdenscupseier og vant dermed Raw Air sammenlagt.

Lundby vant kvalifiseringen i Granåsen onsdag og ledet med 26,8 poeng i Raw Air-sammendraget på tyske Katharina Althaus før torsdagens avsluttende konkurranse.

I sitt første hopp i 138-metersbakken innfridde 24-åringen fra Bøverbru til de grader og landet på 133 meter. I finalehoppet fulgte hun opp med halvmeteren lenger.

Historisk seier

Den ferske verdensmesteren vant med det Raw Air sammenlagt som første kvinne i historien.

Tyske Juliane Seyfarth gjorde et kjempehopp på 137,5 meter i finalen og tok 2.-plassen hele 13,1 poeng bak Lundby. Eva Pinkelnig fra Østerrike ble nummer tre.

Blant de andre norske jentene leverte Anna Odine Strøm et veldig godt førstehopp. 20-åringen noterte 121 meter. I hopp nummer to ble det halvmeteren kortere, og hun falt fra 8.- til 10.-plass.

Opseth og Bråten bommet

Silje Opseth fikk derimot ikke full klaff. Hun strakte seg til 117,5 meter i sitt første hopp. I finalehoppet la hun på én meter og klatret med det fra 16.- til 12.-plass.

- Jeg synes ikke jeg fikk det helt til i dag. Jeg ble passiv nedover ovarennet, sa hun til NRK etter sitt siste hopp.

Ingebjørg Saglien Bråten fikk det heller ikke helt til å stemme og landet på 110,5 og 115 meter. Med det ble hun nummer 23.

Karoline Andrea Røstad åpnet ballet i trønderbakken, men 23-åringen landet etter 95,5 meter og fikk ikke hoppe finaleomgangen.

(©NTB)

Les også

Ronaldo i melding til Evra: - Vi knuser Atlètico hjemme

Kommentarer til denne saken