RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lunde reddet Norge i siste liten

Foto: Håkon Mosvold Larsen/ NTB scanpix
Sist oppdatert:
Slik gikk det da håndballjentene spilte den første EM-kvalifiseringskampen.

Norske håndballkvinner har ikke behøvd å kvalifisere seg til noe EM-sluttspill siden tidlig på 2000-tallet. Heller ikke denne gangen bør det by på noen større problemer. To av tre lag i gruppen går nemlig videre, og med seier i første kamp har de et bra utgangspunkt.

Norge og Romania møtes igjen på Sotra søndag, mens Hviterussland er motstander for Norge i to kamper i mars. EM-sluttspillet går i Ungarn og Kroatia i desember neste år.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson mønstret en del nye spillere, men veteranene viste seg nok en gang å bli utslagsgivende. Målvakt Katrine Lunde var god da hun måtte, mens Karoline Dyhre Breivang og Heidi Løke bidro med et par viktige scoringer hver da kampen sto og vippet i sluttminuttene.

- Det ble en fantastisk kamp i en flott atmosfære. Vi fikk vist at konseptet vårt fortsatt fungerer, og at vi har lykkes med utviklingen av nye spillere, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson til Viasat 4.

I føringen
Det norske laget var i føringen det meste av kampen, men klarte aldri å riste seg av hjemmelaget i målprotokollen. Det norske angrepsspillet kladdet for mye til å kunne avgjøre kampen tidligere.

Norges forsvarsspill var derimot til tider på høyde med tidligere norske landslagsutgaver. Breivang bidro med to svært viktige scoringer underveis. Hun ga Norge et pusterom med sin 11-10-scoring før pause, og hun gjorde 25-23 da rumenerne presset på for utligning.

God motstand
- Jeg er fornøyd med forsvarsspillet, men vi har også en del å gå på framover. Romania er et godt lag og med et entusiastisk hjemmepublikum i ryggen. Det er ikke mange lag som klarer å komme hjem med to poeng herfra, sa Hergeirsson.

Målvakten Lunde var særdeles god i første omgang, men etter pause hadde hun litt problemer med å stoppe de rumenske forsøkene. Det virker som om det norske laget mangler spillere med både høyde og rekkevidde.

Lunde var derimot seg selv igjen da hun reddet et rumensk forsøk på stillingen 23-22 med to minutter igjen av kampen. Derfra og inn kunne Norge bare kontrollere. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere