Lunde vil tilbake etter korsbåndskaden

Katrine Lunde ble kneskadet under bronsekampen mellom Metz og Vipers. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Katrine Lunde ble kneskadet under bronsekampen mellom Metz og Vipers. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Håndballveteranen Katrine Lunde er klar på at hun sikter mot et comeback på håndballbanen etter korsbåndskaden.

Vipers-keeper Lunde skadet seg i bronsekampen i mesterligaen mot franske Metz i Budapest søndag. Undersøkelsene i etterkant viste at det fremre korsbåndet er røket.

Dermed står 39-åringen foran et langvarig skadeavbrekk. Trolig går det opp mot ett år før hun kan være fullt tilbake på håndballbanen. Den jobben er sørlendingen klar til å gå løs på.

– I det det skjedde, tenkte jeg at nå skal jeg fort tilbake igjen, sa Lunde til NRK da hun kom hjem til Kristiansand mandag.

Landslagsmålvakten er samtidig forberedt på at veien tilbake ikke blir enkel.

– Det blir utfordrende, og det kommer til å gå litt opp og ned. Men jeg har heldigvis mange gode folk rundt meg med positiv energi, og mange gode støttespillere som vil hjelpe meg tilbake, sier hun til statskanalen.

OL i Japan starter om vel 14 måneder. Helt umulig er det kanskje ikke å rekke det mesterskapet.

Lunde har vært skånet for alvorlige helseproblemer i hele sin lange karriere. Da NTB møtte henne i Budapest sist fredag, var hun inne på hvor heldig hun har vært opp gjennom årene.

– Det er jo noen småting hele tiden, men slike skader må man jo bare leve med. Men jeg har sluppet unna store ting, sa hun.

Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad sa tidligere i uka at han ønsker Lunde med helt til sommeren 2023.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.