*Nettavisen* Sport.

Lundekvam fikk skyllebøtte

Claus Lundekvam

Det var dagen da Claus Lundekvam (32) skulle feire sin rekordkamp i Premier League. Men så raknet det fullstendig i Southamptons forsvar.

16.04.05 23:27

SOUTHAMPTON - ASTON VILLA 2-3: - Forsvaret vårt mistet all selvtillit med en gang vi slapp inn ett mål og Andreas Jakobsson måtte ut med skade. Tapet i dag var et enormt slag i trynet, sa Southamptons manager Harry Redknapp til Sky Sports etter kampen.

Mot nedrykk

Southampton så ut til å ha full kontroll på kampen og ledet 2-0 allerede etter 13 minutter. 20 minutter før slutt var Lundekvams menn fremdeles ett mål foran, men så begynte hjemmelagets proffer å spille som en gjeng amatører.

Først kunne Villas innbytter Nolberto Solano styre inn 2-2 på bakerste stolpe etter en corner - uten at en Southampton-spiller var i nærheten av å markere ham. Og bare to minutter etter ramlet korthuset helt sammen da Steven Davis pirket inn 3-2 midt mellom forfjamsete forsvarsspillere.

Southampton som hadde dominert fullstendig før pause, var med ett rystet. Og klarte aldri å reise seg igjen. Dermed ligger de fremdeles under streken når kun fem ligarunder gjenstår av sesongen.

Rasende Redknapp

- Vi kunne fort ha økt til 3-1 også. Det er bare snakk om nerver. Vi mangler en skikkelig kjeftesmelle bakerst i laget, og derfor bare rygget og rygget vi. Vi inviterte Villa ned på vår halvdel, sa Redknapp etter kampen.

Nå har The Saints tapt fire av de siste fem ligakampene.

- Det skal bli en tøff kamp å holde oss oppe nå. Resultatene i dag var til fordel for West Bromwich, som kan rykke i fra over streken, sa Redknapp.

Lundekvam spilte sin 285. ligakamp for Southampton og er dermed den mest-spillende utlendingen i Premier League.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.