RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lundekvam like stor som Bergkamp

Sist oppdatert:
Claus Lundekvam setter rekord når han denne helgen spiller for Southampton mot Aston Villa. Uten at «formannen» visste det selv.

Claus Lundekvam spiller sin 285. ligakamp for Southampton når han lørdag spiller mot Aston Villa. Det betyr at han tangerer rekorden til Dennis Bergkamp, som i øyeblikket har rekorden for utlendinger med flest kamper for én og samme klubb i Premier League.

- Det var jeg ikke klar over, sier Claus Lundekvam til TV 2 Nettavisen. «Formannen», som han kalles av sine lagkamerater i det norske landslaget, er ikke den som bryr seg mest om slike rekorder.

Stolt av karrieren
- Akkurat i øyeblikket betyr det ikke så fryktelig mye. Men jeg er veldig stolt over det jeg har opplevd her borte. Det er vel heller noe jeg vil tenke mer på etter karrieren, tror Southampton-veteranen.

I løpet av snart ni år i klubben, har han alltid være førstevalg - uansett manager. Det forteller om en fantastisk karriere i en av verdens aller beste ligaer.

- Det gjør vel kanskje det. Det har vært en fin tid her, det er det ingen tvil om. Jeg har vært både heldig og dyktig, sånn sett. Du vet aldri når det kommer nye managere inn, sier Lundekvam.

- Hva kommer det av?

- Jeg er en veldig ærlig spiller, og gjør alltid så godt jeg kan. Og jeg tror jeg har en bra evne til å tilpasse meg det meste. Nye ting og mennesker. Det har jo vært en del utskiftninger her, sier Lundekvam med et smil.

- Og så er jeg kanskje en god spiller også, legger han til.

Silky i Southampton
Lørdag skal Southampton ut i en svært viktig kamp mot Aston Villa. Lundekvams lag befinner seg under den fryktede nedrykksstreken.

- Det er cupfinale, det. Blir veldig viktig for oss å ta poeng. Og helst vinne. En veldig viktig kamp for oss! Det blir alle kampene som står igjen, konstaterer «formann» Claus Lundekvam.

- Hva kommer egentlig klengenavnet ditt av?

- Jeg vet ikke. Jeg tror det ble gitt i en forbindelse med et kortlag eller noe sånt, jeg husker ikke.

- Hva kaller de deg i Southampton?

- Silky. Det er vel fordi jeg er veldig avslappet og laidback, og har noenlunde bra teknikk.

P.S: Statistikksystemet Infostrada regner alle irske spillere som innenlandske i sitt system. Ellers ville Roy Keane vært den utenlandske spilleren med flest kamper for én klubb i Premier League, med sine 317 kamper for Manchester United.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere