Gå til sidens hovedinnhold

Lundekvam ut med hodeskade

Claus Lundekvam ble fraktet ut på båre etter bare 13 minutter av kampen mot Leicester, og står i fare for å miste onsdagens landskamp mot Skottland.

LEICESTER - SOUTHAMPTON 2-2: Leicester ledet allerede 2-0 da Lundekvam ble båret ut. Den tidligere Brann-stopperen fikk smellen i duellen med Les Ferdinand da sistnevnte headet inn 2-0 til hjemmelaget.

Lettkjøpt straffe

Ferdinand var også involvert i 1-0-scoringen. Mesteparten av æren skal kanskje gis til dommer Mike Riley, som lett lot seg overtale til å kjøpe Ferdinands fall i duellen med Mikael Svensson. Riley dømte straffe, og Paul Dickov satte den i mål til 1-0.

Det var for øvrig ikke mye som lignet på fjorårets Southampton-utgave i første omgang på Filbert Street.

Klokt bytte

I pausen gjorde Soton-manager Gordon Strachan en viktig endring. Han tok ut Anders Svensson og satte inn Kevin Phillips.

Den tidligere Premier League-toppscoreren kom til klubben denne uka, men er ennå ikke i god nok form til å holde 90 minutter.

Men det holder med 45 av det slaget han viste lørdag.

Redningsmann i debuten

Kvarteret før slutt viste Phillips et av sine gamle varemerker: Langskuddet. Fra 30 meter fikk 30-åringen stjernetreff - og inn suste hans ligamål nummer 140 i karrieren.

Som om ikke det var debut god nok spilte han også fram James Beattie til utligningsmålet. Det er liten tvil om hvem som blir spissduo i denne klubben etter hvert.

– Han viste alt jeg kjøpte ham for: Mot, evnen til å score mål og evnen til å skremme motstandere. Han scoret et supert mål og gjorde det bra ved det andre også, var de rosende orden Phillips fikk av manager Gordon Strachan etterpå.

– Dette var en debut like god som noen annen jeg har sett! mente Strachan.

HTML EMBED
Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial