NY RANGERS - LOS ANGELES KINGS 0-3:

Madison Square Garden spekket med forventingsfulle hjemmefans da Los Angeles Kings var kom på besøk i Stanley Cup-finaleseriens tredje kamp.

Dette var oppgjøret da New York Rangers skulle snu pendelen, og få ut det siste lille som manglet da Kings vant de to første oppgjørene knepent.

Men for å vinne slike kamper er man ofte avhengig av at alt stemmer for mannen helt bakerst, målvakten.

Etter nattens kamp, der Rangers vant skuddstatistikken med 32-15, kan man trygt slå fast at det var bortelagets Jonathan Quick som hadde den beste dagen av keeperne.

- Han var åpenbart den beste spilleren på isen i dag. Gi dem anerkjennelse. De klarte å finne ut av hvordan de skulle få pucken forbi vår meget gode keeper, vi klarte det ikke, oppsummerte Rangers-trener Alain Vigneault.

(artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=XyGYZcEVc252LUSRnNuSwO7vdhjGaoKrP3Dx8-zIH1KHML8cAgoDLMs6tamoryRxsR22-G4jP2AhdnrShKesqbrNeuPDSZa8q3TiuILNtqb_No032tlb0vzuhFBbY1q6kZ_KRx4c2k0&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Utkonkurrert
- Jeg er ekstremt skuffet over at vi er havnet nede i dette hullet. Vi må samle oss. Det er ikke over, sa Rangers-keeper Henrik Lundqvist, ifølge Rangers' Twitter-konto.

Lundqvist er New Yorks ubestridte førstevalg mellom stengene. Svensken er kanskje den største stjernen på Mats Zuccarellos lag.

Han har også bedre statistikk i NHL-sluttspillet enn Quick totalt sett. I de to første finalene fikk Lundqvist de fleste skuddene mot seg.

32-åringen hadde en marginalt bedre redningsprosent i kamp 1, mens rollene var snudd om og Quick reddet den største prosentandelen i kamp 2.

I New York mandag kom det soleklart flere avslutninger mot sistnevnte, men likevel var det Los Angeles som kom fra det med komfortabel seier.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Quick markerte seg blant annet med en utrolig inngripen da alle trodde Mats Zuccarello skulle gi Rangers ledelsen i først periode.

I midtperioden var det Zuccas rekkekamerat Derick Brassard som ble nektet soring på glimrende vis.

Etterpå husket ikke Los Angeles-keeperen noen av situasjonene. Han bare fastlo at han alltid konsentrerer seg om neste puck som kommer mot ham.

- Som det pleier
- Han er en keeper som kan redde sånne situasjoner. Jeg påstår ikke at vi forventer det av ham, men vi er blitt veldig vant til se de redningene. Når det skjer er det bare som det pleier å være, skrøt lagkameraten Drew Doughty, ifølge TSN.

Mens Quick reddet samtlige 32 Rangers-forsøk, måtte Henrik Lundqvist kapitulere tre ganger på bare 15 skudd.

Da Kings tok ledelsen i siste sekund av første periode ble svensken satt ut av et Jeff Carter-skudd som skiftet retning på Rangers-back Dan Girardis skøyte.

- Jeg gikk ned, mens pucken gikk opp. Det var en av de situasjonene der litt flaks gjør at pucken enten går i nettet eller i vantet. Uheldigvis endte den opp i målet med et halvt sekund igjen. Det var tøft å få den imot, sa Lundqvist.

Målet gjorde at Los Angeles for første gang på fire kamper klarte å ta ledelsen.

Ytteligere to Kings-avslutninger fikk passere Lundqvist, som ikke var i sitt vanlige snakkesalige humør i etterkant. Da svensken fikk spørsmål om hva som egentlig skjedde, ble svaret kort.

- Bedre spørsmål, etterlyste Lundqvist.

Se høydepunktene fra den tredje finalekampen under
(med tillatelse fra Viasat/Viaplay.no):

HTML EMBED