RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lunsjparty på Bjerke

Foto: Hesteguiden.com
Next Party er en fin type som vi tror leder fra start til mål på Bjerke torsdag. Sjekk våre travtips.

Bjerke travbane inviterer som vanlig til lunsjtrav torsdag og det er fin klasse på noen av løpene og spillemessig ser det svært interessant ut.

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

Vi finner vår banker i V5-2 der flere lovende ungdommer er på farten. I slike løp er det selvsagt en fordel å komme seg til tet og vi tror Geir Kihle-trente 4 Next Party har et svært godt bud på føringen i dette løpet. Next Party var riktig fin vinner i sitt debutløp på Momarken for en drøy måned siden da hesten ledet hele veien. Til tross for voltestart sist ble det likevel tetkjenning tidlig også da. Forsvarte seg lenge og vel også den dagen, men kunne ikke svare talentfulle Oslo Kronos i sluttfasen, men gjorde likefullt et klart godkjent løp som toer. I begge disse startene har hesten vært kusket av Geir Flåten.

Torsdag er det Lars Anvar Kolle som setter seg opp, med all respekt for Flåten, det er en real kuskeforsterkning. Kolle er glimrende taktisk og fra tet tror vi dette er en topp sjanse for Next Party. 7 Per Halbak og 8 Safe Amour er begge fine travere, men det har tapt sportrekningen kontra vår favoritt og da lar vi velkjørende Lars Anvar Kolle bekle bankerstempelet denne torsdagen. Next Party ligger an til å bli tredjevalg i spillet, og det gjør naturligvis bankervalget enda mer spennende.
Rangering V5-2: A: 4 B: 7-8 C: 3-9-2-11-6-5-10-1-12

V5-1 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Tirsdag er det 500 meter kortere for 1 Starmate enn det var i Drammen sist, og det er trolig en klar fordel for Starmate som blir vår klare favoritt her. Mikkelborg-traveren ga seg vel enkelt sist, etter å ha fått sterke Alegra på utsiden. Her er det nesten tetgaranti og årets første er innen rekkevidde for Chipmate-sønnen til Olav Mikkelborg som vant fire løp på kun seks forsøk i fjor.

8 Beak's Princess holder kanonform og blir vårt andrevalg til tross for at hoppa har startspor åtte bak bilen på sprint. Beak's Princess går alltid til mål og møter ikke avskrekkende motstand her. 3 Quillity's Wonder gjorde flere sterke løp i fjor høst. har nå hatt en velfortjent pause og er seiersaktuell direkte. 10 Zeus Blue Chip var svak som storfavoritt poå Sørlandet søndag, selv om hesten måtte trave utvendig. Spurtet strålende fra de bakre regioner nest sist og trives garantert bedre med ryggløp.

6 Tag Sensation er lynrask fra start og kan fravriste vår favoritt teten. Spurtet strålende til seier nest sist (slo gode Chockopologi da). Sist ble det meste feil. 5 Tres Jolie kunne altfor lite på Momarken tirsdag, til tross for et fint løp, men var okey nest sist. 4 Enjoy Valley N. holder bra form om dagen og kan muligens overraske (fin vinner i monte sist). 7 Beijing Silas var flink både tredje sist og nest sist, litt mer på det jevne sist.
Rangering V5-1: A: 1 B: 8-3-10-6 C: 5-4-7-2 D: 11-9

Annonse: Øivind Grøstad dro til med førstevalg på sisterangerte og 41-oddseren Sir Valley CB på Bjerke onsdag og dermed ble det 79 382 kroner tilbake på V5-forslagene

V5-3 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
I et svakt felt i den tredje avdelingen, er det nesten umulig å ikke sette Olav Mikkelborg først påny. 10 Riverside Royal har et fryktelig billig løp på papiret og må ha en fin sjanse her. Har gjort tre starter i regi Mikkelborg nå, men har vel ikke imponert i noen av dem. Uansett må han ikke være på topp for å vinne dette.

2 Farmer Tail er den sannsynlige tethesten. Aremark-hesten rader verken opp med seire eller gode plasseringer, men forsvarte seg ålreit til fjerde fra tet på Klosterskogen nest sist. Nå er det sprint og bra mulighet for at torsdagens kusk, Jens Kristian Brenne, kan få dirigere i front. Det kan holde helt hjem. 6 Buvet er trolig den beste hesten, men Midtfjeld-traveren er fryktelig vrien å få feilfritt rundt. Sprint er neppe noen fordel, men motstanden så svak at Buvet kan vinne på halvform. 8 Dancing Girl D.E. spurtet strålende etter sen åpning nest sist og satt bom fast som pigg sist. Hadde hesten trukket et bedre startspor, hadde vi satt Forkerud-traveren først. Herfra blir det mer sjanseartet, men formen er milevis bedre enn raden.

Heller ikke 11 Tailor Marib må undervurderes. Elleveåringen satt bom fast i et V65-løp på Bjerke forrige onsdag, mot mye tøffere motstand enn dette.
Rangering V5-3: A: 10 B: 2-6-8-11 C: 5-1-3-4-9-7

V5-4 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Et riktig fint kaldblodsløp venter oss i den fjerde avdelingen. 4 Tele Viking er en riktig fin fireåring som kommer ut i årsdebut i regi Karoline Krogh-Hanssen. Tele Viking avslørte fint talent i treårssesongen, selv om han gikk litt i rykk og napp. Fartsmessig er han blant de beste her og vi ham et knepent vinnertips i dette løpet.

8 Lyngens Obelix er så god fra start at han bombe til tet selv fra åttendespor (6 Troy Rigel er strøket) så hesten er også strøket inn et spor. Eks-bergenseren var riktig fin å skue i seiersløpet sist, i sin andre start i regi Vidar Engebretsen. 5 Spang Artig er en annen fireåring som viste tendenser som treåring. Har nå hatt tre måneders pause og kan være aktuell direkte. Fart er det også i 7 Erix Balder som fulgte gode Spikspretten helt til mål nest sist. Ødegaard-traveren er svært galopplysten, men feilfritt er han bra.

3 Fintore sjokkvant sist, men har i utgangspunktet ikke noen fordel av distanseøkningen. Var imidlertid så forbedret sist, at hoppa må på bongen. 10 Romhus Molly har brukbar kapasitet og er aktuell ved ytterligere gardering.
Rangering V5-4: A: 4 B: 8-5-7 C: 3-10-1-11 D: 9-2

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bjerke

V5-5 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Han er variabel, 1 Becky's Snowstar, men i V5-finalen har Wolden-traveren et drømmeløp. Nest sist satt hesten bom fast med mye krefter på lager på Bjerke, sist ville han lite på Leangen mot tøff motstand. Det er ikke helt utenkelig at seksåringen forsvarer sitt innerspor, men uansett er hesten sikret et fint løp her.

7 Moni Rock står med en fæl programrad, men kapasitetsmessig er han muligens best i dette feltet. Spor sju ødelegger litt, men Moni Rock tåler normalt å gjøre litt selv. 3 Dream Sugar Boy løser normalt fort bak bilen og selv om ikke svenskegjesten har superform kan han fort lede et slikt løp rundt om. Motstanden er meget svak. 2 See See Rider har ikke vist form den siste tiden, men står så fint til spormessig at han er tidlig aktuell her.

10 Grand Canyon viser heller ikke form om dagen, men holder V75-klase på sitt beste. 6 Uri F. Boko spurtet glitrende sist, men risikerer å havne på vingel fra sjettesporet. Det lukter heldekk av dette løpet, og vi finner ingen sjanseløse hester.
Rangering V5-5: A: 1 B: 7-3-2 C: 10-6-4-9-8-5

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere