*Nettavisen* Sport.

Luongo tar på seg skylden

Noe annet hadde vel i grunnen vært merkelig?

15.06.11 18:20

HTML EMBED

BOSTON - VANCOUVER 5-2 (3-3 I KAMPER): Roberto Luongo (32) er en av de best betalte spillerne i National Hockey League (NHL), men har svingt mellom grusom og vidunderlig i årets sluttspill.

Natt til tirsdag kunne hans Vancouver Canucks vinne Stanley Cup. Det kanadiske laget ledet 3-2 i kamper mot Boston Bruins, men Luongo slapp inn tre mål på tre minutter og fire sekunder tidlig i første periode av den sjette finalekampen.

Boston Bruins avgjorde kampen med et fjerde mål etter at Roberto Luongo var byttet ut til fordel for Cory Schneider. Klokka viste at førsteperioden bare var 9,35 minutter gammel.

Brad Marchand satte inn 1-0 med et skudd ved nærmeste stolpe. Milan Lucic snek inn 2-0 mellom beina på Luongo. Begge avslutningene stoppes normalt enkelt av Luongo.

Spiller neste kamp
Fra sidelinjen så stjernekeeperen at Boston til slutt vant 5-2. Andrew Ference scoret Bostons tredje, Michael Ryder det fjerde og David Krejci det femte. Henrik Sedin og Maxim Lapierre scoret målene til Vancouver, som fortsatt har tro på keeperen sin.

- Jeg har ikke snakket med ham. Han vet at han kommer inn på laget igjen i neste kamp. Han kommer til å spille kjempebra, sier trener Alain Vigneault.

Luongo ble vraket i kamp seks i sluttspillrunden mot regjerende mester Chicago Blackhawks, men slo tilbake med en praktfull innsats da Vancouver vant den sjuende og avgjørende kampen.

Nå håper hele Vancouver at historien gjentar seg.

- Det største presset han har spilt under i år, er nok kamp sju mot Chicago. Det sto mye på spill i den kampen og han leverte på beste mulige måte, sier Cory Schneider ifølge Canadian Press.

Trives i Rogers Arena
Andremålvakten minner på at Luongo vant OL-gull med Canada i Vancouvers hjemmearena.

- Han har vunnet en gullmedalje der, han har vunnet mange avgjørende kamper i den bygningen og det betyr mye. Vi er sikre på at han vil levere for oss, hevder Schneider.

Luongo hadde ingen problemer med å ta på seg skylden for tapet natt til tirsdag.

- De kom ut i hundre og fikk noen tidlige mål. Jeg gjorde åpenbart ikke nok redninger til å ro unna stormen. Men jeg er nødt til å ha tro på meg selv, ikke sant? Det er viktig for å komme tilbake og spille en god kamp, sier Luongo, som har sluppet inn 15 mål på tre kamper i Boston, men bare har fått to baklengsmål på tre kamper i Vancouver.

Ville ikke kommentere Luongo
Tim Thomas reddet 36 av 38 skudd for Boston og ble kåret til kampens beste spiller.

De to keeperne havnet i en ordkrig før kamp seks, etter at Luongo - helt korrekt - uttalte at han ville ha stoppet det målet Thomas slapp inn i kamp fem, fordi hans spillestil tilsier at han står dypt i målet, mens Thomas liker å gå langt ut. Uttalelsen ble blåst stort opp i Nord-Amerika.

Thomas vil ikke uttale seg om spillet til Luongo.

- Dit går jeg ikke. Jeg vil heller fokusere på det faktum at Brad Marchand fyrte av et flott skudd og sto fram for oss, sier Thomas.

Den sjuende og avgjørende finalen i Stanley Cup spilles natt til torsdag norsk tid.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag