Det var tydelig at både Boston Bruins' målvakt Tim Thomas og Vancouver Canucks Roberto Luongo hadde bestemt seg for å stenge buret da lagenes møttes til første Stanley Cup-finale natt til torsdag.

Lenge så det ut til at den ordinære spilletiden på 3 x 20 minutter skulle forløpe uten en eneste scoring. Men strålende keeperspill til tross, i Ishockey må det alltid kåres en vinner.

Luongo stoppet samtlige 36 skudd som ble sendt mot målet hans. Thomas var nesten like god, men måtte gi tapt med bare 19 sekunder igjen av tredje periode i Rogers Arena i Vancouver.

Og flesteparten av det tallrike publikummet var nok fornøyde med at det var hjemmelaget Vancouver som til slutt klarte å få pucken i mål.

Etter 59 minutter og 41 sekunders spilletid sørget nemlig Raffi Torres for å overliste Thomas.

Avgjørende duell
Det minnet sterkt om offside da Ryan Kesler vant pucken rett foran Bruins-back Johnny Boychuk, men reprisene viste at Kesler holdt igjen en skøytespiss på linja da pucken gikk inn i bortelagets sone.

Spillet gikk uansett videre og Bruins maktet ikke å få laget i balanse. Kesler sendte pucken på tvers til Jannik Hansen, som igjen fant Torres på full fart mot mål. Da gikk det for fort for selv Tim Thomas som ellers leverte en rekke glimrende redninger.

- Dette føltes akkurat som en scoring på overtid, sa keeperhelt Luongo om det avgjørende målet ifølge NHL.com.

Fryktet lang aften
- Det var ikke mye plass på isen, som vi så. Ved et tidspunkt trodde jeg at vi kom til å spille hele kvelden.

Bruins trener Claude Julien innrømmet at Boston mistet litt grepet i det siste perioden og at laget til slutt ble straffet for det.

- Å være i situasjonen vi var i etter to perioder var ikke meg imot. Særlig ikke mot denne hockeyklubben (Vancouver red.anm.). Det var tydelig at de var det beste laget i den tredje perioden og de endte opp med å score. Det glapp for oss, men vi har fortsatt en mulighet her i den neste kampen. Forhåpentligvis klarer vi å få med en slags fordel før vi skal spille på hjemmeis, sa Julien.