Gå til sidens hovedinnhold

Lurte døden - tilbake på banen

12. oktober 2003 lurte han døden. I går var han tilbake på racerbanen - i 380 km/t.

Bildene av Kenny Bräcks voldsomme krasj på Teaxas Motor Speedway høsten 2003 sjokkerte tv-seere verden over. Svensken unnslapp døden på mirakuløst vis, men brakk det meste av bein i kroppen.

De fleste trodde et liv i rullestol ventet Bräck. Ingen trodde det var mulig for 38-åringen å kjøre racerbil igjen.

- Sensasjonell
Men nå er svensken tatt ut til å kjøre for Team Rahal i Indy 500, verdens største og farligste racerløp. Teamets førstefører er skadet, og dermed får Bräck sjansen til å gjøre comeback, skriver Aftonbladet.

- Kenny er en sensasjonell fører. Han viste i en test for ett år siden at han fortsatt kan kjøre fort. Vi tror han er i bedre form nå enn før ulykken, sier teamdirektør Bobby Rahal til avisen.

- Jeg er klar
Onsdag viste svensken at han fortsatt duger på banen. Under treningen oppådde han en hastighet på 378 km/t. Det holdt til en sjuendeplass under treningskjøringen. Totalt kjørte Bräck 129 runder under den seks timer lange treningen - mer enn noen andre av de 30 førerne.

- Jeg er klar, var det første Bräck sa på pressekonferansen.

- Selvsagt var det litt uvant å være tilbake i bilen, men det blir jeg vant til.

Førskommende søndag kjøres det kvalifisering til Indy 500. Bräck må være blant de elleve beste for å få kjøre storløpet. Basert på onsdagens trening skal det ikke være noe problem.

PS! Dersom svensken skulle sikre en sensasjonell seier i Indy 500, venter i tillegg til heder og ære også en premiesjekk på 12 millioner svenske kroner.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021