Gå til sidens hovedinnhold

Lustü og Berntsen aktuelle i kveld

Lyns fryktede midtstopper-veteraner kan være tilbake etter skade i kveldens oppgjør mot Start.

Lustü (35) og Berntsen (32) har de siste årene blitt regnet som et av Tippeligaens beste midtstopperpar. I fjor var duoen en av hovedårsakene til at Lyn kapret bronsemedaljen med kun 22 innslupne mål. I år har Lustü og Berntsen knapt spilt sammen grunnet skader og karantener, noe som har bidratt til at Lyn har sluppet inn 18 mål på de 13 første seriekampene.

Les alt om helgens kamper i Tippeligaen.

Stilte med 17-åring
I torsdagens Uefa-cupkamp mot Flora Tallinn måtte både Berntsen (ikke 100 prosent etter skadeavbrekket) og Lustü (ryggskadet) melde pass. Dermed stilte Lyn, som solgte midtstopperen Kristian Flittie Onstad tidligere i forrige uke, kaste inn urutinerte Kim André Madsen (17) og Daniel Theorin (22) i forsvaret.

- Vi gir aldri ut laget før tett opp til kampstart, men både Lustü og Berntsen er aktuelle i kveld, forteller assistenttrener Per Brogeland til TV 2 Nettavisen.

Lyn stiller ellers med et tilnærmet skadefritt mannskap. Bare backene Lars Kristian Eriksen (ute minst to uker til) og Henrik Dahl (langtidsskadet) er uaktuelle mot Start.

Satser på medalje
Etter en svak periode i serien har Lyn kviknet til med seks poeng på de to siste serierundene. Med seier i de to kampene laget har til gode på de fleste andre klubbene, vil Lyn ta et jafs opp til Rosenborg på sølvplass.

- Tippeligaen er veldig jevn i år. Det finnes ingen lette kamper, og det er kort vei til begge ender. Lag som får flyt og har marginene på sin side, kan ta lange steg på tabellen på bare 2-3 kamper. Vi har vunnet to på rad i serien, men vi har fortsatt mer å gå på – blant annet når det gjelder rytme og samhandling i laget, sier Brogeland.

- Før seriestart snakket dere om gull. Hva er målet nå?

- Vi har snakket lite om det i løpet av sesongen, men vi har fortsatt ambisjoner om å kjempe i toppen. Medaljeplassene er innen rekkevide, mener Brogeland, som tror på en spennende forestilling på Ullevaal i kveld.

- Start har hatt en positiv utvikling, noe som ofte er vanlig rett etter trenerbytter. Det er et spillende lag, et lag som passer veldig bra til oss. Derfor tror jeg på et jevnt og underholdende oppgjør i kveld, mener Brogeland.

Skal vi tro statistikken, er det mye som tyder på at Brogeland får rett i sine spådommer. De siste tre kampene mellom klubbene har endt uavgjort. Og i de siste ni oppgjørene har ingen av lagene vunnet med mer enn ett mål.

De siste ni kampene mellom Lyn og Start:
2006: Start – Lyn 0-0
2005: Lyn – Start 1-1, Start – Lyn 1-1
2002: Lyn – Start 1-0, Start – Lyn 2-2
1999 (Addecoligaen): Start – Lyn 1-1, Lyn – Start 1-2
1998 (Addecoligaen): Lyn – Start 1-1, Start – Lyn 1-0

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken