Gå til sidens hovedinnhold

Lustü: - Vi må skamme oss

Det lukter alt annet enn gull av Lyn etter et nytt tap og mange baklengs på Ullevaal.

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): LYN-TROMSØ 1-3:

I fjor tapte Lyn kun to hjemmekamper gjennom hele sesongen. I år har Henning Bergs menn tapt to av de tre første hjemmekampene. Det er ikke akkurat gullform. Verst av alt - mot Tromsø spilte laget dårligere enn noen gang tidligere under Henning Bergs ledelse.

- Jeg er enig i at 1. omgangen er den dårligste omgangen med meg som Lyn-trener. Uten tvil. Vi ble rundspilt borte mot Start også, men det var et helt annet nivå på den kampen. Det er bare å beklage. Det er ikke sånn som dette vi vil fremstå. Nå må vi gå i oss selv, sier Berg til TV 2 Nettavisen.

Dårligste under Berg
Mot Tromsø, som lå på sisteplass i Tippeligaen før runden, gikk Lyn på banen helt uten innsats og duellvilje. Etter 33 minutter ledet nordlendingene 3-0. Det var mager trøst for Lyn at Tromsø hadde vært effektive, og scoret på tre av fire sjanser. Oslo-laget fikk som fortjent etter den hjelpesløse starten.

- Vi må skamme oss litt. Det var dødt og sløvt. Denne kampen var et ordentlig sår på æren, sier midtstopper Steven Lustü til TV 2 Nettavisen.

Verken Lustü eller Berg hadde noen forklaring på misæren, og du får ingen i Lyn-leiren til å innrømme at Tommy Berntsens skade er grunnen. Fakta er imidlertid klare. Lyn har nå sluppet inn ni mål på de tre siste kampene. I perioden før disse tre kampene brukte de 14 kamper på å slippe inn like mange.

- Det er klart at Tommy er en viktig brikke, men¿ Nei, jeg vil ikke si noe. En skade er en skade. Det er noe vi må klare å leve med, sier Lustü.

Måltyv
Men mens Lyn-spillerne deppet, var det endelig smil å finne i Tromsø-leiren. Nordlendingene var effektive i 1. omgang, og vant til slutt en helt fortjent seier.

- Det var veldig godt å få de tre poengene. Vi har ikke hatt så mange av dem fra før, sa en smørblid Ole Martin Årst etter kampen.

Årst viste seg som en måljeger da han satte inn 2-0-målet. Lyn-keeper Johan Dahlin reddet glimrende da Stephen Ademolou kom alene, men Kristian Flittie Onstad og Daniel Theorin sov på returen. Det utnyttet fjorårets toppscorer.

Benjamin Kibebe gjorde 1-0 da han headet inn et Lars Iver Strand-frispark, men Arash Talebinejad gjorde 3-0 med en heading etter et Thomas Hafstad-innlegg. Da hadde det gått 33 minutter. Dylan McAllister reduserte, men kampen var delvis avgjort etter bare en drøy halvtime.

- Kun beinhard jobbing
- Vi har vært klar over at det har måttet beinhard jobbing til. Det er ingen som gir oss tre poeng. De må vi ta selv gjennom gode prestasjoner. Vi har hatt en progresjon i de siste 2-3 kampene. I dag fikk vi belønningen, oppsummerte Tromsø-trener Ivar Morten Normark.

Han mener det er terping av arbeidsoppgaver og hard jobbing med strukturen i forsvarsspillet som nå endelig ga en seier.

- Men hvorfor var ikke dette på plass før seriestart?

- Det er et godt spørsmål, som vi selvfølgelig har stilt selv også. Men i stedet for å dvele for lenge ved det, så måtte vi gjøre noe med det. Det har vi gjort. Vi har jobbet beinhardt de siste ukene, og er i en prosess. Denne kampen mot Lyn var ikke det optimale av Tromsø, og kanskje må vi ett skritt tilbake før vi tar to nye frem, men vi er i hvert fall innstilt på å jobbbe beinhardt også videre. Denne kampen var en bekreftelse på at det vi gjør er ok, fortsetter Normark.

PS: Lyns Espen Hoff måtte forlate banen med en mistenkt strekk etter 69 minutter. - Jeg håper det bare er krampe, sa Hoff etter kampen. Da visste han altså fortsatt ikke om han blir borte fra banen de neste kampene.

PS 2: Dommeren la til seks minutter i 2. omgang. Det har i hvert fall denne journalisten aldri opplevd før.

HTML EMBED
Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken