RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Luxembourg-lagets jomfrutropp

Sist oppdatert:
Stuart O’Grady lå an til å få drømmerolle på hjemmebane.

Storhertugdømmets nye alibi på den internasjonale sykkelscenen, skal presenteres med brask og bram i Luxembourg den 6. januar.

Du kan bli venn av procycling.no på Facebook ved å trykke her!

10 dager senere debuterer laget under Tour Down Under. Verken Fabian Cancellara, Fränk eller Andy Schleck deltar i Australia.

Det gjør imidlertid Stuart O’Grady, men mangelfulle alpinferdigheter gjør at 37-åringens rolle tones betraktelig ned:

- Vi så for oss at Stuart O’Grady ville kjempe om etappeseieren, men etter uhellet hans under samlingen i starten av desember vil det nok dreie seg mest om å komme i gang igjen, forteller sportsdirektør Lars Michaelsen til politiken.dk.

Utur i Alpene
O’Grady brakk to ribbein i den sveitsiske alpeheimen, men ser ikke altfor mørkt på sjansen han nå går glipp av.

- Det var selvsagt ikke positivt, men jeg har i hvert fall gjennomført en god sesong og har en god novembermåned bak meg treningsmessig. Selv om jeg ikke har mulighet til å kjempe om etappeseieren, regner jeg med å være 100 prosent foran brosteinsklassikerne.

- Det er der det gjelder å være i slag. Dessuten dreier det seg kun om et par ribbein denne gangen, forteller O’Grady til velonation.com.

Er han rask nok?
Trolig velger laget å kjøre for Davide Viganò i stedet.

26-åringen, som forlater Team Sky etter årets sesong, kan forvente full service fra William Clarke, Martin Pedersen, Martin Mortensen, Stefan Denifl og Bruno Pires underveis.

- Kanskje Viganò, som er relativt rask, kan gjøre en god innsats – men vi erkjenner at sjansene våre nok er langt større senere i sesongen, konkluderer danske Michaelsen.

All den tid sprintstjerner som André Greipel, Tyler Farrar og Mark Cavendish stiller til start i det relativt flate rittet. Cavendish kan til og med stole på ryttere som Mark Renshaw, Bernhard Eisel, Bert Grabsch og Hayden Roulston i opptrekket sitt.

- Det blir første gangen Cavendish møter sprintrival og tidligere lagkamerat André Greipel, så det blir viktig for Mark Renshaw å sette opp Cav i spurten, sier rittgeneral Mike Turtur i Tour Down Under.

PS! Tour Down Under arrangeres mellom 16. og 23. januar.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere