RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Løy for FBI, må i fengsel

Sist oppdatert:
Sprintkjendisen Marion Jones ba om nåde i retten. Hun ble ikke hørt.

Jones, som har innrømmet dopingbruk, ble fredag dømt til seks måneder i fengsel fordi hun løy til FBI om dopingbruken sin, skriver Reuters.

Samtidig ble hun dømt til to måneders fengsel for å løyet om en sjekk hun mottok av Tim Montgomery. Hun soner imidlertid samtidig for begge straffene. Dermed vil hun senest være ute av fengsel om seks måneder.

Maksimal straff
- Jeg skjønner absolutt omfanget av disse forbrytelsene, og jeg er veldig lei meg. Jeg ber om at du er så barmhjertig som noe menneske kan være, sa Jones i retten - hun ba om at hun ikke måtte separeres fra sønnene sine.

Men hun ble altså ikke hørt.

Påtalemyndigheten mente hun burde dømmes til fengsel i opptil seks måneder, mens forsvaret mente hun ikke burde i fengsel - fordi hun allerede er ydmyket offentlig gjennom selve saken. Det endte med maksimal straff.

Da dommen falt tørket hun noen tårer på skuldrene til ektemann Obadele Thompson.

- Jeg håper virkelig at noen lærer av mine feil, sa hun i en kort uttalelse da hun møtte pressen etterpå.

En tårevåt Jones la alle dopingkortene på bordet i oktober, og innrømmet bruk av designerdopet tetrahydrogestrinone under OL i Sydney i 2000. Under lekene tok hun den gangen fem OL-medaljer, derav tre gull. Hun innrømmet også å ha løyet om dopingbruken i avhør med FBI. Hun løy også om en sjekk hun fikk av sprinteren Tim Montgomery.

Slettet fra rekordbøkene
- Det er med stor skam jeg står her og forteller dere at jeg forrådt tilliten deres. Jeg har vært uærlig, og dere har all rett til å være sint på meg. Jeg har sviktet familien min, landet og meg selv, sa hun da hun møtte pressen etter innrømmelsene i oktober.

Etter innrømmelsene er hun fratatt alle medaljene. Resultatene hennes i perioden etter 1. september 2000 er også strøket fra rekordbøkene.

Jones, som tidligere tjente mange millioner som idrettsstjerne, skal nå være i økonomisk ruin.

PS: Fredag ble det også klart at skolen hennes, University of North Carolina, nå har fjernet alle bildene av Jones´ triumfer i Sydney. Basketballtøya hennes, fra den gangen hun hjalp skolens lag til mesterskapet, blir imidlertid hengende. Alle hennes skoleresultater vil også fortsatt bli stående.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere