RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

Lydia (15) skrev golfhistorie

Sist oppdatert:
Ungjenta fra New Zealand ble tidenes yngste vinner på LPGA-touren.

Den newzealandske amatørspilleren Lydia Ko skrev seg inn i historiebøkene da hun søndag sikret seg triumf på LPGA-touren i golf som tidenes yngste.

Ko vant Canadian Open på en overbevisende måte. 15-åringen avsluttet med en runde på 67 slag og gikk til topps med tre slags margin til Park In-bee fra Sør-Korea. Vinneren fullførte turneringen på Vancouver Golf Club med 275 slag totalt, 13 slag under par.

Amatørspilleren er 16 måneder yngre enn den forrige rekordholderen, Lexi Thompson fra USA, som vant sin første LPGA turnering i fjor i en alder av 16 år og åtte måneder.

- Jeg kom hit med mål om å klare kuttgrensen og for å spille opp mot mitt beste. Jeg vant og får trofeet. Det er helt utrolig, smilte rekordjenta som er født i Sør-Korea.

Ko er født 11 dager etter at Tiger Woods vant sin første masters i 1997. Hun ønsker å fullføre skolegang før hun blir profesjonell golfer.

Suzann Pettersen var eneste norsk deltaker i helgens turnering i Canada. Oslo-golferen endte på delt 15.-plass etter en sisterunde på par. Pettersen endte ti slag bak vinneren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere