RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AFP/Scanpix)

Lykke for Thorkildsen og Bolt

Sist oppdatert:
Årets første superduell på 100 meter ble aldri noen stor konkurranse, mens Andreas Thorkildsen har sikret seg en diamant.

Det var duket for årets superduell i Diamond League, da Asafa Powell og Usain Bolt møttes for første gang på 100-meteren denne sesongen.

Powell yppet
Spenningen varte noen meter – Powell var sågar rasket ut startblokkene – men som vanlig avsluttet landsmannen i et vanvittig tempo. Bolt ble klokket inn på 9,84, mens Powell måtte nøye seg med en andreplass på tiden 9,91.

- Jeg ledet i starten, men det ble vanskelig, innrømmer Powell overfor NRK.

- Heldigvis kommer jeg nærmere og nærmere (Bolt) nå, det er noe jeg jobber med, forteller en småskadet jamaicaner til TV-kanalen.

Norsk utklassing
Heller ikke Andreas Thorkildsen er skadefri, og valgte å stå over de to siste kastene i fredagens spydkonkurranse i den franske hovedstaden. Likevel vant nordmannen med fire meter, med et kast på 87,50.

- Jeg kjente det litt, så jeg torde ikke ta noen sjanser, sier Thorkildsen til NRK.

- Men kastet på 87 meter var bra, selv om det var litt vanskelig her i dag på grunn av vinden.

Kastet betyr at den norske spydesset har sikret seg diamanten i årets Diamond League. Tero Pitkämäki måtte nøye seg med en tredjeplass, og kan dermed ikke gå forbi Thorkildsens seksten poeng og fire seire.

Det var også en god dag på jobb for David Oliver, som fikk årsbeste i verden på 110 meter hekk med tiden 12,89, to hundredeler bak verdensrekorden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere