*Nettavisen* Sport.

Lyktes der Benitez feilet

Foto: Andreas Solaro / AFP

- Vi må beholde vår vinnervilje neste sesong, sier Leonardo etter Inters cupseier.

30.05.11 08:30

José Mourinho oppnådde stor suksess som trener i Inter. Han ledet laget til seier i både serie- og cupgull i fjor, og kronet det hele med seier også i Champions League.

Portugiseren forsvant deretter til Real Madrid. Den tidligere Liverpool-treneren Rafael Benitez ble hentet inn som erstatter.

Det gikk ikke.

Etter bare seks seirer på femten seriekamper, forsvant Benitez ut døra igjen allerede 10. desember. Han ble erstattet av Leonardo.

Brasilianeren fikk humøret tilbake i spillergruppen og løftet Inter til en andreplass i serien. Søndag ledet han laget til seier i den italienske cupen. Inter vant 3-1 mot Palermo i cupfinalen på Olympiastadion i Roma.

- Det er en enormt tilfredsstillende slutt på et vanskelig år med mange forandringer. Så mye har skjedd, sier Leonardo ifølge La Gazzetta dello Sport.

Likevel avslutter Inter sesongen 2010/2011 med tre titler; Milanoklubben har vunnet cupen, supercupen og VM for klubblag.

- Vi må beholde vår vinnervilje neste sesong. Dette var en vanskelig kamp, og uten vinnervilje kunne vi ikke ha klart dette. De tre titlene er et tegn på en kontinuitet som få lag har, mener Leonardo.

Samuel Eto'o scoret to av målene i søndagens cupfinale. Diego Milito scoret det siste til Inter, mens Ezequiel Munoz satte inn Palermos mål.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.