Gå til sidens hovedinnhold

Lyn-fansen: - Det ser syltynt ut

Lyn skal ta gull, men én måned før seriestart tviler supporterne. Hva mener du?

Flere spillere har forlatt klubben. Noen har kommet inn. Det mest fremtredende før neste sesong er imidlertid at Lyns stall virker tynn - og at de unge spillerne må prestere nesten over evne hvis klubbens mål om gull skal bli en realitet.

- Det ser syltynt ut, sier Bastionens pressetalsmann, Magnus Wattne, til TV 2 Nettavisen.

- Med de ambisjonene klubben har, tar jeg det for gitt at det kommer to-tre nye spillere i mars som er i tråd med ambisjonene. Hva angår kvalitet og bredde virker det for meg vel ambisiøst å snakke om gull. Det er en del supportere som har begynt å bite litt negler, legger han til.

Trenger nye folk
Wattne har innvendinger mot bredden sentralt på midtbanen og på spissplassene.

- Sentralt på midtbanen har vi kun to seriøse alternativer, Tomasz Sokolowski og Stefan Gislason. Den er bra når begge er i form, men vi har ingen garanti for at begge er i form kommende sesong, og skader og karantener kommer også, sier han.

Kjente fjes borte fra Lyn:

Jan Derek Sørensen
(til Vålerenga)
2005 i Lyn: 23 kamper, 7 mål
Ali Al-Habsi
Til Bolton
2005 i Lyn: 25 kamper
John Obi Mikel
2005 i Lyn: 6 kamper, 1 mål
Edu
2005 i Lyn: 5 kamper, 1 mål
Øyvind Leonhardsen:
Til Strømsgodset
2005 i Lyn: 16 kamper, 1 mål
Mounir Hamoud:
Til Bodø/Glimt
2005 i Lyn: 17 kamper, 0 mål
Keijo Huusko
Til Strømsgodset
2005 i Lyn: 16 kamper, 4 mål

Kjente nye fjes:

Magnus Powell
(Fra Lillestrøm)
Eddie Gustafsson
(fra Ham-Kam)

- På spissplassen har vi Jo Tessem og Magnus Powell som begge er gode feilvendte, men er egentlig avhengig av at Edu returnerer til klubben. Vi trenger nemlig en sjef både på midtbanen og på topp, fastslår Wattne.

Han påpeker at han tror den unge Lyn-stallen, slik den ser ut akkurat nå, er god nok til å kjempe på øvre halvdel av tabellen. Samtidig mener han at det er stor forskjell på trenings- og seriekamper, og at det trengs et par erfarne spillere til på laget.

Ikke desperate
Lyn-trener Henning Berg kan imidlertid ikke love noen nye spillere før overgangsvinduet stenger i slutten av mars.

- Vi er ikke desperate i forhold til å få inn nye spillere, og vi har ingen klare til å skrive under akkurat nå. Vi er veldig fornøyd med de spillerne vi har. De er veldig, veldig gode, og vi gleder oss til seriestart, sier han.

Og forklarer:

- Vi har bra dekning på de fleste plasser. Vi har hentet inn Magnus Powell på topp. Eddie Gustafsson har erstattet Ali Al-Habsi. Magne Simonsen er kommet opp som junior. Stian Rasch er inne som hospitant, legger han til.

- Men kan du skjønne at fansen mener at det ser syltynt ut?

- Jeg respekterer og aksepterer meningene. Det er kjempeviktig at de bryr seg. Samtidig håper jeg at de har litt tiltro til de spillerne som er her. De ble nummer tre i fjor. Edu spilte vel bare et par-tre kamper på slutten. Mikel spilte seks kamper, og av de vant vi to, spilte to uavgjorte og tapte to. Unggutta fra i fjor er nå ett år lenger framme i utviklingen, og vi har fortsatt rutinerte spillere som Tommy Berntsen, Steven Lustü og Jo Tessem. Vi er komfortable med situasjonen, sier Berg.

- Gullmiss ingen katastrofe
- Men er det godt nok til gull?

- Det er helt naturlig for oss at målet er gull. Vi ble nummer tre i fjor, og var veldig nære gullet. Da blir det helt feil å si at målet er noe annet enn gull. Om vi blir seriemestere får tiden vise. Det er ingen katastrofe om vi ikke blir det. Vi tenker kun på å bli bedre. Men for oss, der vi er i dag, basert på hva vi gjorde i fjor og de spillerne vi har, så er det naturlig for oss at målet er gull, sier han.

- Og dette er ikke noe du sier bare fordi du må si det?

- Nei, nei, nei.

Hva mener du? Er det for tynt i Lyn til gull? Si din mening her.

PS: Lyn har fortsatt ikke gitt opp håpet om at Edu og Ezekiel Bala returnerer til klubben før seriestart.

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken