Gå til sidens hovedinnhold

Lyn-fansen valfarter vestover

Med stort oppmøte på tribunen, skal Lyn-supporterne hjelpe laget sitt til seier i bunnoppgjøret borte mot Stord lørdag.

OSLO / STORD: Ingressen over var det neppe mange Lyn-supportere som hadde sett for seg for noen år siden. Neppe for noen måneder siden heller, for så vidt.

Men etter mye stang ut den siste tiden, ligger Lyn kun ett poeng over nedrykksstreken to kamper før slutt. På plassen bak på tabellen ligger Stord, så lørdagens bortekamp mot nettopp Stord er livsviktig.

Dermed har Bastionen mobilsert stort og satser på å skape skikkelig stemning på tribunene i lørdagens bunnkamp. En av de som har tatt turen vestover er Joachim Westher Andersen, som tidligere var informasjonssjef i Lyn.

– Bastionen har manet til oppmøte gjennom Facebook, egen hjemmeside og det ene med det andre. Vi blir et tresifret antall Lyn-supportere på en bortekamp mot Stord – det er veldig bra, sier Andersen.

Ikke hyggelig, men fint

Lyn-entusiasten har akkurat ankommet Stord når dittOslo prater med ham fredag kveld. Han synes mobiliseringen på vestlandet vekker blandede følelser.

– Situasjonen laget er i er jo ikke hyggelig, men det er fint å se at såpass mange reiser langt for å se Lyn spille mot Stord, sier han.

Ivrige Lyn-fans tar turen over fjellet både i buss og fly. Joachim Westher Andersen selv er ikke blant dem som reiser på så mange bortekamper, men denne skulle han ha med seg.

– Vi har noen her som reiser på alle bortekampene til Lyn uansett. Men jeg har ikke sett et liknende engasjement til en bortekamp på vestlandet i årets sesong, sier Andersen.

Les også: Joachim Westher Andersen snakker om rivaliseringen mot Vålerenga

Inspirerer laget

Målet er klart: Supporterne skal hjelpe Lyn til seier. Da vil plassen høyst sannsynlig være sikret.

– Vi kan bidra med kjempestemning. Noen supportere er på plass allerede. Andre er på vei i buss og fly. Vi vet at de lokale også kommer til å møte med litt ekstra folk, så jeg tror det blir kjempestemning på stadion, sier Westher Andersen.

På flyet vestover snakket han også med Lyn-trener Jonas Rygg om supporternes mobilisering. Treneren likte det han hørte.

– Han sa at det inspirerer gutta veldig at det reiser såpass mange fra Oslo til Stord for å lage en hjemmebanefølelse, forteller Andersen.

Tror på seier

Selv om Lyn har hatt mye stang ut i det siste, blant annet i 0-1-tapet mot Ålgård forrige helg tror Joachim Westher Andersen på seier mot Stord.

– Jeg føler meg ganske sikker på at Lyn vinner. Det var godt humør og god stemning i spillergruppa. De virket klare, sier han.

Selv frykter Lyn-entusiasten at han kommer til å trenge valium under lørdagens kamp.

– Jeg gleder meg. Etter mange år med kamper der Lyn har vunnet mye, får vi endelig en kamp hvor jeg blir ordentlig nervøs igjen, sier Andersen.

Etter mange år med oppturer og nedturer med Lyn, er han nemlig svært lite lysten på å nå nye bølgedaler lørdag.

– Konkursen er det verste jeg har vært med på noen sinne, men et nedrykk fra 2. divisjon vil være en meget sterk nummer to. Det håper jeg ikke jeg får oppleve, sier Joachim Westher Andersen.

Les alle våre saker om 2. divisjon i fotball