*Nettavisen* Sport.

Lyn fikk avvist millionbud

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)

Lyn ønsket i forrige uke å kjøpe Sogndals midtstopper Christian Brink, men fikk sitt millionbud avvist av 1. divisjonsklubben.

01.08.06 11:37

Christian Brink har denne sesongen overrasket stort med sitt stopperspill i sin første sesong i Adeccoligaen. Søndag 23. juli ble han nøye studert av Lyn-ledelsen i hjemmekampen mot Kongsvinger. Stopperen overbeviste, og i begynnelsen av forrige la Lyn inn et bud på flere millioner kroner, men budet ble avvist av Sogndal.

Uaktuelt å selge
- Jeg kan bekrefte at vi fikk inn et bud som ble avvist, sier trener Anders Giske til TV 2 Nettavisen.

Og selv om budet skulle bli høynet, er det uaktuelt for det gamle Tippeliga-laget å akseptere.

- Christian Brink er ikke til salgs. Vi ønsker å bygge et lag som er godt nok for Tippeligaen, og stallen vår er ikke stor nok til at vi kan miste noen.

I Lyn vil man verken bekrefte eller avfeie Brink-budet. Imidlertid sier Henning Berg overfor TV 2 Nettavisen at han ønsker seg en stopper til, men ifølge Torgeir Bjarmann vil det ikke bli Brink.

- Christian Brink er ikke aktuell for Lyn, sier Lyns sportsdirektør, og vil ikke gå med på at det er et problem at Lyn måtte stille med det som før sesongen var fjerde- og femtevalget på stopperplass mot Start mandag. Med Lustüs og Berntsens fravær mot Start, og Flittie Onstads nylig solgt til Danmark, så var det duket for de noe uerfarne Kim André Madsen og Daniel Theorin i midten av forsvaret mot Start, uten at det bekymrer Bjarmann.

Nok stoppere
- I utgangspunktet bør det holde med fire stoppere, mener den gamle LSK-legenden.

Christian Brink (23) har spilt det meste av sin fotballkarriere i 2. divisjonslaget Stord/Moster, og står med kun 14 kamper totalt i Adeccoligaen. Han beskrives som en kompromissløs stopper med god fart og styrke.

- Jeg er overbevist om at han kan gjøre en god innsats i Tippeligaen, sier Anders Giske.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag