Gå til sidens hovedinnhold

Lyn-forbannet på dommeren

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Lyn-trener Teitur Thordarson var rasende på dommertrioen etter at laget gikk på nok et tap i Tippeligaen. – Alt og alle er mot oss for tiden, sa han.

LYN – MOLDE 0-2: – De fikk en straffe som kanskje var riktig og da skjønner jeg ikke hvorfor vi ikke fikk straffe på en identisk situasjon. Det er ikke bare kritikk av dommeren, linjedommeren må da se hva som skjer, raste Thordarson til TV 2 Nettavisen etter kampen.

Nå vurderer Lyn å klage inn dommeren til Norges Fotballforbund.

Dramatisk 2. omgang

Molde gjorde 1-0 på straffe etter at Frode Hansen handset – en avgjørelse som virket streng. Men da Molde-backen Petter Christian Singsaas handset innefor 16-meteren bare seks minutter senere, i noe som så ut som en identisk straffesituasjon, vinket dommer Kjell Alseth spillet videre. Og linjedommeren holdt flagget nede.

– Situasjonen var annerledes for Lyn. Ballen søkte hånden til Molde-spilleren og ikke omvendt. Da er det ikke straffe, forklarte Alseth til TV 2 Nettavisen.

– Vi har majoriteten imot oss for tiden, og nå er dommerne mot oss også, sa Thordarson.

Ingen straffer hele sesongen

Det var Lyn-spissen Ole-Bjørn Sundgot som skjøt da ballen traff Singsaas. Sundgot trodde knapt sine egne øyne da dommeren ikke blåste, og dyttet Alseth så han nesten falt overende.

Og lagkamerat Jonny Hanssen protesterte på seg et gult kort.

– Vi har ikke fått tildelt én eneste straffe i hele år. Når han gir straffe på én situasjon og ikke en annen som er i nøyaktig samme kategori, kan du begynne å lure på hvor tilfeldig det er, sa Hanssen til TV 2 Nettavisen.

– Kamp for å overleve

Mot slutten av kampen jaget Lyn utlikning og traff stolpen hele tre ganger. Men i stedet for 1-1, kontret Molde og banens beste Magne Hoseth dundret inn 2-0 på overtid. Dermed er Lyn under nedrykksstreken – på samme tid i fjor ledet de serien.

– Nå må vi forberede oss på at det blir en kamp for å overleve i Tippeligaen. Når vi ikke scorer på de sjansene vi har, har vi egentlig ingen unnskyldninger, sa Thordarson.

Overlykkelige Molde-spillere

Molde jublet uhemmet etter kampen etter tre svært viktige poeng som sendte laget opp på 9. plass. Og kanskje enda viktigere: Nøkkelspillere som Magne Hoseth, Daniel Berg Hestad og Magnus Kihlberg begynner å komme i form igjen.

– En glitrende gjennomført kamp av gutane, sa Molde-trener Odd Berg. Bak ryggen på ham forsvant et par lykkelige Molde-gutter til: Statsminister Kjell Magne Bondevik og klubbeier Kjell Inge Røkke.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial