RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lyn-gutter avkledd av Kari

Foto: SCANPIX
Sist oppdatert:
Den finske kantspilleren herjet med Lyn-forsvarerne.

SANDEFJORD (Nettavisen): SANDEFJORD - FC LYN OSLO 3-1: Med to mål og flott spill sørget den finske løpsmaskinen Kari Arkivuo for å gjøre innvielsen av Sandefjords nye stadion til en fest – og ga vestfoldingene nytt håp i kampen om å overleve i Tippeligaen.

LES OGSÅ:Thodesen refset egen keeper
LES OGSÅ:Berg la seg flat

24-åringen herjet særlig med Lyn-back Lars-Kristian Eriksen. Unggutten, mye omtalt for nakenposering, må ha følt seg avkledd allerede før hans svake tilbakespill i 2. omgang resulterte i utvisning for Lyn-keeper Eddie Gustafsson.

Ekstra løft
Da hadde Kari Arkivuo og Sandefjord allerede i 1. omgang avgjort kampen etter å ha gitt et entusiastisk hjemmepublikum tre mål på sine ti målsjanser.

- Dette var bare helt fantastisk. Vi hadde det gøy ute på banen og alle viste den rette viljen til å vinne. Kanskje var det ny stadion som hjalp oss og ga oss et ekstra løft, sier tomålsscoreren, som innrømmer at vårsesongen i Sandefjord var tøff.

- Vi har hatt tro på oss selv hele veien, men det har vært tungt. Vi har manglet selvtillit, og det har vært synlig ute på banen. Men nå er selvtilliten tilbake, sier finnen.

Han satte inn 1-0 etter et drøyt kvarters kontinuerlig press mot Lyn-målet, og bare minuttet etter at hjemmelagets Tommy Knarvik hadde brent et straffespark. Gustafssons redning ble etterfulgt av et langt innkast av samme Knarvik, og Arkivuo kunne pirke inn ballen på lengste stolpe etter Fredrik Kjølners flikk.

Tamme gjester hadde kun et par langskudd å vise til før hjemmelaget avgjorde kampen i sluttminuttene av 1. omgang. Knarvik banket inn 2-0 på andre forsøk etter at Samuel Isaksen plukket opp returen fra kapteinens første skudd. 3-0 satte Arkivuo inn alene med keeper etter å ha fått lekker servering av Fredrik Thorsen – en publikumsyndling som vikarierte for småsjuke Andreas Tegstrøm i stor stil.

Best i løpstest
Med unntak av Jo Tessems lekre redusering på overtid ble 2. omgang en transportetappe for Tor Thodesens menn. Treneren var tydelig lettet etter kampen og lovpriste tomålsscoreren.

- Kari Arkivuo var et ubeskrevet blad før vi hentet han fra Finland. Han har hatt en enorm utvikling og framstår nå som en eliteseriespiller på høyt nivå, sier Thodesen, som ikke er overrasket over å se hvor mange meter 24-åringen løper i løpet av 90 minutter.

- Nei, Kari har utrolig god utholdenhet. Han topper våre løpstester sammen med Samuel Isaksen. Og da sier det seg selv at vi kan dra fordel av våre løpssterke flankespillere, sier Thodesen, også godt fornøyd med sin tyske debutant Thomas Sobotzic, som regjerte på midtbanen før pause.

- Han viser stor ro med ball, og er også god defensivt. Han blir en bra mann for oss, kommenterte Thodesen.

Sandefjord har også hentet inn midtstopper Raoul Kouakou, men han ble ikke spilleklar i tide til den aller første kampen på Komplett.no Arena.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere