Gå til sidens hovedinnhold

«Lyn, hva er det?»

Tidligere Lyn-spiller kan bli en del av Vålerengas nye drømmeduo, uten at det tar fra Klanens talsmann nattesøvnen.

Torsdag meldte NRK at tidligere Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo trer inn en sjefsrolle i VIF kommende sesong.

LES OGSÅ: Rekdal tenker ikke på Enga

Helt siden i høst har hovedstadens sovende kjempe drevet en intens trenerjakt, men nå ser brikkene omsider ut til å falle på plass.

– Vi ønsker ikke å kommentere dette før vi endelig vet hvem som blir klubbens nye trener. Alt jeg kan si er at vi har hatt en liste over trenere som vi ikke har ønsket oss, og der står ikke Høgmo, sier Klanen-talsmann Christian Kjellsen til dittOslo.no.

LES OGSÅ: "Mos" følger med på Vålerenga

Sterk kandidat

Høgmo oppfyller en rekke av de kravene Vålerenga-ledelsen har utformet som stillingsprofil til den nye sjefen. Han blir ansett for å være grundig, strukturert, streng, men rettferdig og forlanger orden både internt i laget og i klubben.

Derimot ønsker 53-åringen angivelig ikke å ha hovedansvaret på treningsfeltet, som også skal være årsaken til at ansettelsesprosessen har drøyet.

Planen er at den tidligere toppfotballsjefen vil ha det overordnede ansvaret i en managerrolle.

Samtidig seiler nåværende Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud opp som favoritt til å bli VIFs nye veiviser på Valle. Paradoksalt har 35-åringen en fortid som spiller for blåtrøyenes to største rivaler; Lillestrøm og Lyn.

Lar seg ikke provosere

Klanens talsmann vil derimot ikke gjøre noe stort nummer ut av det, annet enn at han passer på å gi et lite stikk i siden på alle Lyn-supportere.

– Lyn, hva er det?, spør Kjellsen.

Vålerengas styreleder, Åge Petter Christiansen, bekrefter klubben nærmer seg en løsning. Det er derfor ventet at hovedstadsklubben kommer til å presentere sin nye trenerstab på en pressekonferanse innen kort tid.

LES OGSÅ: Vålerenga mot Brann i Tippeliga-åpningen

Reklame

Nå gjør du utrolige kupp på vinterutstyr og vinterklær