RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lyn-jubel, nigeriansk skepsis

Sist oppdatert:
Mens Lyn jubler over å ha fått stallen styrket med sine to svært lovende nigerianere, er hovedpersonene selv mer reserverte. Og snart kommer agent John Shittu.

KRINGSJÅ (TV 2 Nettavisen): Torgeir Bjarmann ledet ekstratreningen til ære for Edu og Bala, Morgan Andersen smilte fornøyd på sidelinjen og de to hovedpersonene så også ut til å trives i strålende Oslo-sol.

- Vi er kjempefornøyde med å ha dem på plass igjen. De er meget veltrente og er kampklare allerede til Fredrikstad-kampen 2. juli, sier Lyns sportsdirektør, og tar forbehold og at Henning Berg ønsker å benyttes eg av deres tjenester.

Lyn ser fremover
Mye vann har rent under broen siden 19-årige Bala og 20 år gamle Edu forlot Lyn under dramatiske omstendigheter i fjor høst. Akkurat det vannet har man ikke mye lyst til å snakke om i Lyn.

- Hva de har gjort frem til nå, er uvesentlig, sier Torgeir Bjarmann. Vi er mest fokusert på at vi har fått to spillere som kan gå inn og forsterke laget, sier Lyns sportsdirektør, og får støtte av Morgan Andersen.

- Vi hadde et flott møte etter at de landet på Gardermoen i går, onsdag. Nå forholder alle seg til at vi har to meget gode fotballspillere på plass som begge har kontrakt ut 2007-sesongen.

Med småpene 4,67 på 40-meteren er Bala sannsynligvis like kjapp som Fredrikstads Brian West, mens Edu er den mer komplette spilleren, med hurtighet, fysikk, teknikk som sine fremste forser.

- Han kan nå så langt han bare selv vil, sier Lyns klubbdirektør, og har sannsynligvis rett i det.

- Nær komplett
På den lille treningsøkta Lyn avholdt onsdag til ære for pressen OG for å få de to afrikanerne klare til første fellesøkt kommende mandag, viste spissen frem både skuddfot, glitrende teknikk og en ekstrem hurtighet.

Spørsmålet er nå bare hvor lenge Lyn makter å holde et slikt supertalent på Ullevaal.

- Det er OK å være tilbake, sier Edu til TV 2 Nettavisen, uten at han akkurat stråler av lykke.

Temaet er tydeligvis ikke det morsomste for de to ungguttene.

Også Bala trekker på det når han blir spurt om han er glad for å være tilbake. Og når de to spillerne hver for seg skal forklare hvor de har vært og hva de har gjort siden de forlot Lyn forrige høst, går det litt i kryss.

Litt unnvikende sier Edu at han har vært hos venner i Storbritannia, og bare var en kjapp tur innom Nigeria for å besøke familien sin da han fikk vite han skulle tilbake til Lyn, og bortsett fra litt fotballspilling med kompiser, så har han kun drevet selvstendig trening det siste halvåret.

Bala sier på sin side at han hele tiden har vært sammen med Edu, først i London sammen med Mikel, deretter i Nigeria hvor de «kanskje en måned» trente med topplaget J. C. Raiders.

Shittu på plass i løpet av uka
Forvirret? Begge spillerne hevder nemlig at deres agent John Shittu kommer til Norge i løpet av de nærmeste dagene, og bærer tydelig preg av at de er lettere nervøse for hva de kan og ikke kan si.

- Vi har hatt en åpen og grei dialog, sier Morgan Andersen. - De er unge, og selvsagt redde for å si noe galt.

At det skal bli ytterligere rot og kaos når Shittu kommer, frykter imidlertid ikke klubbdirektøren.

- Shittu skal møte oss i løpet av den neste uka, og vi skal underskrive noen kontrakter «ansikt til ansikt». Vi har inngått en meget klar avtale om hva som kan sies og ikke sies i forhold til hele denne prosessen, understreker Andersen, uten bekymring for et nytt «Sirkus Shittu».

- Det er bare formaliteter på kontraktene som skal underskrives.

Og understreker at skulle trykket bli for stort på de to spissene, så vil Lyn vurdere å skjerme de to spillerne. Men bare mot media, ikke mot Shittu.

- Alle vet at han er deres agent, og vi forholder oss til det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere