RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lyn kan miste Ullevaal

Sist oppdatert:
Neste sommer kan Ski- og Fotballklubben Lyn miste arenaen klubben har hatt som hjemmebane siden 1926.

Da Ullevaal ble bygd for nesten 80 år siden, eide SFK Lyn 73,5 prosent av det som skulle bli landets nasjonalstadion. Og senest i 2001 eide klubben 44,2 prosent.

I dag sitter den andre eieren, Norges Fotballforbund, på 86,93 prosent av aksjene, mens den tradisjonsrike Oslo-klubben har de resterende eierandelene. Men neste sommer kan Fotballforbundet bli enerådende på Ullevaal.


Verdsatt til 577 mill.
Innen 1. juli 2006 har SFK Lyn nemlig forpliktet seg til å selge ytterligere 115 aksjer pålydende 10 000 hver i anlegget som ved nyttår ble verdsatt til 577 millioner. Kjøper er Fotballforbundet.

- Fotballforbundet vil - dersom de benytter seg av avtalen - komme opp i litt over 91 prosent av aksjene i selskapet, bekrefter styreleder Jan Halstensen i AS Ullevaal Stadion til TV 2 Nettavisen.

Kan tvangsinnløse
Det gir ifølge aksjeloven landets største særforbund mulighet til å tvangsinnløse de gjenværende ni prosentene fra SFK Lyn. Og selv om ingen vil siteres på det, forteller flere velinformerte kilder at Fotballforbundet ønsker seg hele nasjonalarenaen. For siden 2001 har forbundet stadig spist seg inn i SFK Lyns eierandel. Fra 44,2 prosent i 2001 har klubbens aksjepost falt til 15,2 prosent året etter og 13,7 prosent i 2003. Neste sommer er den antakelig nede i ni prosent.

- Vi har en opsjon, og skal vurdere hva vi gjør med den, sier fotballpresident Sondre Kåfjord.

Lyn-lån på 12,5 mill.
Utover det ønsker han ikke å kommentere SFK Lyns forpliktelse om å selge aksjene og en eventuell tvangsinnløsning. Men han bekrefter at Fotballforbundet sikret seg 30,5 prosent av klubbens Ullevaal-aksjer i 2002 og 2003 etter at SFK Lyn fikk et lån med ramme på 12,5 millioner. Lånet ble innfridd med aksjer.

- Hovedårsaken til salget av aksjene våre er at vi måtte dekke opp gammel gjeld fra fotballsatsningen på '90-tallet (før Atle Brynestad kom inn som klubbeier i 1999, journ. anm.). Rent personlig føler jeg at Ullevaal er hjemmebanen til FC Lyn Oslo. Men som midtpunkt for SFK Lyn ser vi vel for oss at Kringsjåfeltet og et eventuelt klubbhus i området der vil være naturlig, sier SFK Lyns representant i Ullevaal-styret, Jørn Etholm.

PS: Lyns toppfotball-satsning finansieres gjennom FC Lyn Oslo AS. Selskapet har kontrakt om spill på Ullevaal ut 2005.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere