RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lyn kjøper Lyn for én krone

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix
Sist oppdatert:
Atle Brynestad ferdig med Oslo-klubben.

FC Lyn Oslo og CG Holding ble i dag enige om en avtale hvor samtlige aksjer i FC Lyn Oslo AS kjøpes av klubben for én krone. Partene har gjennom konstruktive og løsningsorienterte forhandlinger blitt enige om vilkår som begge parter er godt fornøyde med. Det skriver Lyn i en pressemelding de publiserte på sin hjemmeside tirsdag ettermiddag.

Det er også klart CG Holding sletter all konserngjeld til FC Lyn Oslo AS, som i dag er på 15,95 millioner kroner.

Avtalen inneholder også en enighet mellom partene relatert til et eventuelt salg av spilleren Odion Jude Ighalo. Et slikt salg vil tilføre både klubben og CG Holding en salgsgevinst knyttet til en fordelingsnøkkel det er bred enighet om.

Langerud ny SU-leder
Det er klubben, gjennom behandling i sportslig utvalg (SU), som beslutter et eventuelt salg. I en overgangsfase vil klubbdirektør Erik Langerud fungere som leder i SU. Dette skjer med virkning fra i dag, opplyses det i pressemeldingen.

Partene opplyser videre at det ikke bli gitt ytterligere kommentarer til avtalens innhold.

Det har lenge vært klart at Atle Brynestad ønsket å selge seg ut av Lyn, og at han uansett ikke ønsket å fornye sitt engasjement ved den eksisterende avtalens utløp i 2009.

Ighalo-krangel
Den sist uke har diskusjonen om kjøp og salg av spillere skapt høye bølger i klubben. Brynestad har krevd salg av spillere for å dekke utigifter, og eieren rettet via VG kritikk mot at et bud fra Brann på Odion Jude Ighalo ble avslått. Budet skal ha vært på 15 millioner kroner.

Etter søndagens seier mot Strømsgodset, tok klubbdirektør Erik Langerud og sportsdirektør Torgeir Bjarmann et kraftig oppgjør med Brynestads forlengede arm i sportslig utvalg, Ole-Ray Grødseth, for å ha uttalt seg til TV 2 om prosessen rundt Ighalo.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere