RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lyn klager Odd inn for NFF

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Lyn har ikke gitt opp håpet om å sikre seg Espen Hoff. Nå klager Oslo-klubben Odd Grenland inn for NFFs voldgiftsdomstol.

- Espen skal til Lyn. Det er vi helt bestemt på, sier direktør Morgan Andersen til TV 2 Nettavisen.

Inn for voldgiftsretten
Problemet er bare at Odd Grenland står like steilt på at flankespilleren blir værende i skiensklubben ut året. Dermed havner saken på Norges Fotballforbunds bord.

- Vi kommer til å bringe saken inn for NFFs voldgiftsrett i løpet av dagen. Det er vårt håp at han skal bli klar for oss før seriestart, sier Andersen.

Ifølge spillerkontraktene og NFFs klubbreglement plikter klubbene å stille for voldgiftsretten dersom de blir bedt om det. Lyn måtte sende klagen før overgangsvinduet stenger ved midnatt fredag. Da vil Hoff kunne spille for Lyn hvis Oslo-klubben for medhold, selv om overgangen først er formelt i orden etter at vinduet stenges.

Muntlig enighet
Espen Hoff hadde tilbud fra Lyn og Viking. Etter kort betenkningstid valgte han Oslo-klubben. Men da Branns Dylan Macallister også lot seg lokke til hovedstaden, startet forviklingene. Odd Grenland hevdet nemlig at klubben hele tiden hadde sagt at det var en forutsetning at Macallister skulle signere med Odd før man ville gi slipp på Hoff.

Det er dette som er stridens kjerne. Morgan Andersen og Espen Hoff hevder de aldri ble fortalt om forutsetningene i avtalen. Lyn-direktøren er fortsatt krystallklar på at Odd har brutt en bindende avtale ved å nekte Hoff å gå til Oslo-klubben.

- Spilleren var enig med klubben sin om at han skulle få signere for enten Lyn eller Viking. Vi var muntlig enig med Odd om en overgang. Det er dette vi forholder oss til.

- Hvor sikker føler du deg på at Espen Hoff kommer til å spille for Lyn i årets sesong?

- Man kan aldri være sikker. Men vi kommer til å respektere forbundets avgjørelse, sier Andersen.

Vurderer namsmannen
Dersom Lyn ikke når frem med sin klage til NFF, vurderer klubben andre virkemidler.

- Vi ønsker primært at saken skal behandles i klubbens egne organer. Dersom nor uforutsett skulle skje - som at det trekker ut i tid - må vi vurdere andre alternativer. Dette kan for eksempel være å be namsmannen om en midlertidig forføyning, eller fremme saken for en sivil domstol, sier Lyns advokat Pål Kleven.

- Det varierer veldig hvor fort sakene går gjennom NFFs apparat. For oss er det viktig med en rask behandling. Seriestart neste helg er vår deadline.

PS! Espen Hoff varslet i går at han vil kreve erstatning dersom overgangen går i vasken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere