Gå til sidens hovedinnhold

Lyn kommer først

For Mads Dahm (18) finnes det kun ett lag. Drømmen er å spille i Tippeligaen med favorittlaget Lyn.

Sandvika: Sola skinner på treningsfeltet Kadettangen i Sandvika. A-laget til Lyn er akkurat ferdig med formiddagstrening, og unggutten Mads Dahm (18) kommer ruslende ut av garderoben.
Det er litt rart. I fjor så sto jeg på tribunen og heiet på disse guttene, og nå trener jeg med dem, smiler han beskjedent.

Hjerte for Lyn

18-åringen har alltid hold med Lyn.
Pappa tok med meg og broren min på Lyn-kamper fra vi var små. Så det har alltid vært laget mitt, mimrer han. Dessuten har han selv spilt i Lyn hele sin unge fotballkarriere. Med et lite unntak.
Det tok litt tid før jeg begynte å vokse. For to år siden var jeg fortsatt 1.70, men nå er jeg blitt 1.93, forteller han. I løpet av vokseperioden var han en sesong i Korsvoll, men hjertet hans banker kun for Lyn.

Gått gradene

Sisteårsjunioren fra Nordberg hospiterer for tiden på A-laget til Lyn, og startet mot både Strømsgodset og Vålerenga. Du kan si han har gått gradene.
Jeg valgte idrettslinja på NTG for å holde meg på det beste juniorlaget til Lyn. Det er veldig bra å kunne kombinere skole og fotball på den måten, mener han. Mads føler seg godt tatt vare på i Lyn og syns det er bra at klubben tør å satse på egne produkter, selv om de er unge.
Lyn satser heldigvis på de unge også. Er du god nok får du sjansen, sier han.

Tippeligadebut

Og for Mads Dahm er den sjansen nå.
Det er uvisst om jeg blir tatt opp i A-stallen nå, men jeg håper jo. Målet er å debutere i Tippeligaen for Lyn, sier han.
Om du slår gjennom da, hvilken klubb ville du aller helst spilt for?
Det er Lyn egentlig det. Ellers er Manchester United favorittlaget i utlandet, men Lyn kommer først, slår Norberg-gutten fast.

Offensiv

Henning Berg har brukt Mads som midtstopper i vinterens treningskamper, men ifølge unggutten selv er ikke det favorittplassen.
Egentlig liker jeg meg bedre fremover på banen, men jeg er glad for å spille uansett, innrømmer Mads, som tidligere har prøvd så å si alle plasser på banen. Offensiv midtbane er drømmeposisjonen, men midtstopperrollen begynner likevel å synke inn.
Dagens midtstoppere er generelt mer tekniske og kan bidra mer offensivt. Der har jeg mye å tilby. Når det gjelder det defensive trenger jeg nok litt mer erfaring, mener Mads.

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser