Gå til sidens hovedinnhold

Lyn krever svar

Oslo-klubben har uansett kun plass til én av sine to svenske keepere.

FREDRIKSTAD - LYN 0-2:

FREDRIKSTAD (Nettavisen): Fredrikstad feiret sølvet. Lyn feiret 2-0-seieren, og en godt gjennomført 2008-sesong med 7. plass - til tross for mye utenomsportslig uro. I løpet av noen uker håper imidlertid Lyn-leiren at det er full ro i rekkene.

Da klubben starter opp igjen med treninger i desember må nemlig alle spillerspørsmål være avklart. Problemstillingene er følgende: Hva gjør Bosman-spillerne Eddie Gustafsson og Tomasz Sokolowski? Hva skjer med Johan Dahlin hvis Gustafsson blir? Og vil Lyn egentlig beholde argentinske Lucas Pratto som kun var leid inn ut 2008-sesongen?

Les også:Uenige om FFKs fremtid

10 prosent sjanse?
- Vi må ha en avklaring i løpet av november, sier sportssjef Rolf Magne Walstad til Nettavisen.

- Når det gjelder Eddie og Tomasz, så er det to spillere som hele Norge og også Lyn vil ha. Vi vet også at det er interesse for dem utenfor Norges grenser, og hvis de reiser ut får vi nesten strekke henda i været og si at det var hyggelig at vi kunne være med og utvikle dem, fortsetter Walstad.

- Hvor stor sjanse er det for at de blir?

- Som Togeir (Bjarmann) sa da vi snakket om det tidligere i år: Er man Bosman-spiller så er det 90 prosents sjanse for at man byttet klubb og ti prosent sjanse for at man blir. Men disse har jo ikke skrevet under for andre eller gitt klare signaler. Kanskje sjansene er litt bedre for at de blir i Lyn? Vi er uansett i samtaler med dem.

Det er imidlertid uaktuelt å beholde både Eddie Gustafsson, som satt på benken mot Fredrikstad, og Johan Dahlin, som holdt buret rent mot plankebylaget.

- Det er enten eller, sier Lyn-trener Kent Bergersen til Nettavisen.

(Se høydepunkter i videovinduet. Saken fortsetter under)

271276

Vil leie videre
- Men det nytter ikke å tolke noe ut av at Eddie satt på benken. Den eneste grunnen til at Johan spilte i denne kampen var at jeg skulle få sett ham også i aksjon i tellende kamp, fortsetter han.

Én ting er imidlertid avklart. Lyn vil beholde det argentinske talentet Lucas Pratto. 20-åringens fysikk har vært viktig for Lyn denne høsten.

- Vi ønsker å leie ham også videre, og er i dialog med han og hans folk. Han vil imidlertid bli, og vi vil ha ham med videre, sier Walstad.

Mot Fredrikstad ble det etter hvert klasseforskjell mellom Lyn og sølvvinner Fredrikstad. Paradoksalt nok var det klasseforskjell i favør Lyn. Etter en relativt jevnspilt 1. omgang tok Oslo-laget over fullstendig etter hvilen. Diego Guastavino var briljant i sin rolle i mellomrommet mellom FFKs backrekke og midtbane. Da sentrale FFK-spillere som Gardar Johanson, Raymond Kvisvik og Abgar Barsom alle leverte elendige forestillinger ble det til slutt en meget fortjent borteseier.

Sjekk siste sportsnytt her!
Sjekk siste fotballnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken