Gå til sidens hovedinnhold

Lyn-nedtur i sluttminuttene

Etter å ha vært den store overraskelsen i fjorårets Tippeliga, er Lyn nå inne i en av klubbens største poengkriser noensinne. En av nøklene til den negative forvandlingen finnes i sluttminuttene.

I fjor endte Lyn på en sterk 3. plass i Tippeligaen, etter å ha ledet serien i store deler av sesongen. I år har det gått langt dårligere for osloklubben. Fasiten etter 20 runder er 17 poeng og sisteplass, mot 39 poeng og 2. plass på samme tid i fjor.

- Tilfeldigheter

Laget bærer alle tegn som kjennetegner et nedrykkslag: intern uro, mange skader, sparking av trener, måltørke og ikke minst poengtap i sluttminuttene.

Mens laget i fjor hadde en utrolig flyt og evne til å avgjøre kampene mot slutten, taper Lyn nå stadig vekk poeng på tampen av kampene, noe søndagens 2-2-resultat mot Viking er et godt eksempel på.

- Det er nok bare tilfeldigheter. Vi er ikke noe dårligere trent i år, tror jeg. Mot Stabæk brenner vi jo også et straffespark på slutten, sier spillende trener Tommy Berntsen til TV 2 Nettavisen.

Kamper Lyn har mistet poeng i sluttminuttene i siste del av sesongen:

Lyn – Vålerenga 1-1: Lyn leder fortjent 1-0 og har tilsynelatende kontroll på kampen. To minutter før slutt scorer imidlertid VIF på straffespark (den felte spilleren skulle vært avvinket for offside), samtidig som keeper Ali Al-Habsi blir utvist. I et av oppgjørene mot VIF i fjor var rollene snudd på hodet: Lyn avgjorde oppgjøret på straffe kort tid før slutt.

Lyn – Molde 0-2: Molde går opp til 0-1 på straffespark etter hands på en Lyn-spiller. I 2. omgang oppstår en identisk situasjon i Moldes straffefelt, men denne gangen vinker dommer Kjell Alseth spillet videre. I sluttminuttene kaster Lyn alle mann i angrep i et forsøk på utligning, og laget skaper et utrolig antall målsjanser, deriblant tre avslutninger i treverket. Kampen endrer imidlertid med at Magne Hoset kontrer inn 0-2 på overtid.

Lyn – Stabæk 2-3: Lyn spiller en dårlig kamp, men en sterk sluttspurt sørger for at 1-3 nesten blir snudd til 3-3. Men på overtid bommer Helgi Sigurdsson fra straffemerket – på Lyns første straffe denne sesongen.

Viking – Lyn 2-2: Lyn taper to poeng etter å ha ledet 2-0 til det gjenstod en halvtime av kampen. Utligningen til 2-2 kom på et billig frispark nesten to minutter på overtid.

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg