RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lyn-nedtur i sluttminuttene

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Etter å ha vært den store overraskelsen i fjorårets Tippeliga, er Lyn nå inne i en av klubbens største poengkriser noensinne. En av nøklene til den negative forvandlingen finnes i sluttminuttene.

I fjor endte Lyn på en sterk 3. plass i Tippeligaen, etter å ha ledet serien i store deler av sesongen. I år har det gått langt dårligere for osloklubben. Fasiten etter 20 runder er 17 poeng og sisteplass, mot 39 poeng og 2. plass på samme tid i fjor.

- Tilfeldigheter

Laget bærer alle tegn som kjennetegner et nedrykkslag: intern uro, mange skader, sparking av trener, måltørke og ikke minst poengtap i sluttminuttene.

Mens laget i fjor hadde en utrolig flyt og evne til å avgjøre kampene mot slutten, taper Lyn nå stadig vekk poeng på tampen av kampene, noe søndagens 2-2-resultat mot Viking er et godt eksempel på.

- Det er nok bare tilfeldigheter. Vi er ikke noe dårligere trent i år, tror jeg. Mot Stabæk brenner vi jo også et straffespark på slutten, sier spillende trener Tommy Berntsen til TV 2 Nettavisen.

Kamper Lyn har mistet poeng i sluttminuttene i siste del av sesongen:

Lyn – Vålerenga 1-1: Lyn leder fortjent 1-0 og har tilsynelatende kontroll på kampen. To minutter før slutt scorer imidlertid VIF på straffespark (den felte spilleren skulle vært avvinket for offside), samtidig som keeper Ali Al-Habsi blir utvist. I et av oppgjørene mot VIF i fjor var rollene snudd på hodet: Lyn avgjorde oppgjøret på straffe kort tid før slutt.

Lyn – Molde 0-2: Molde går opp til 0-1 på straffespark etter hands på en Lyn-spiller. I 2. omgang oppstår en identisk situasjon i Moldes straffefelt, men denne gangen vinker dommer Kjell Alseth spillet videre. I sluttminuttene kaster Lyn alle mann i angrep i et forsøk på utligning, og laget skaper et utrolig antall målsjanser, deriblant tre avslutninger i treverket. Kampen endrer imidlertid med at Magne Hoset kontrer inn 0-2 på overtid.

Lyn – Stabæk 2-3: Lyn spiller en dårlig kamp, men en sterk sluttspurt sørger for at 1-3 nesten blir snudd til 3-3. Men på overtid bommer Helgi Sigurdsson fra straffemerket – på Lyns første straffe denne sesongen.

Viking – Lyn 2-2: Lyn taper to poeng etter å ha ledet 2-0 til det gjenstod en halvtime av kampen. Utligningen til 2-2 kom på et billig frispark nesten to minutter på overtid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere